Iepriekšējā svētdienā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā SynotTip Elites līgas čempionāta pirmā etapa priekšpēdējā kārta. Abas līderes - JakoSport&Graanul Pellets un Bettend.com – šoreiz pie uzvarām netika, tomēr par spīti tam jau priekšlaikus ir nodrošinājušas vietu pirmajā četriniekā, kas turpinās cīņu par medaļām.

Kopvērtējuma līdere JakoSport&Graanul Pellets svētdien piedzīvoja trešo zaudējumu sezonā, spraigā cīņā piekāpjoties DSV Transport ar 3:4. Mača gaitā favorīte divkārt pabija vadībā (1:0 un 2:1), tomēr otrā puslaika sākumā zaudēja vadības grožus un spēles beigu daļā tā arī nespēja panākt vismaz neizšķirtu. DSV Transport rindās pa vieniem vārtiem guva Juris Bleiders, Vitālijs Laužels, Mihails Ivanovs un Artjoms Ignatjevs, kamēr pretinieku sastāvā divreiz izcēlās Anatolijs Maksimenko, bet viens precīzs sitiens Vitālijam Smirnovam. DSV Transport pēc šīs uzvaras pacēlās uz trešo vietu tabulā.

Pēc piecu uzvaru sērijas aktuālajā kārtā punktus zaudēja arī otrās vietas īpašniece Bettend.com, kas cīnījās neizšķirti 5:5 ar Baltic International Bank (BIB). Abas sāncenses pirmo 20 minūšu laikā guva katra pa diviem vārtiem, un līdzsvars šajā ziņā saglabājās arī otrajā puslaikā. Jāpiebilst, ka izlīdzinājumu cīņas izskaņā, panākot 5:5, BIB vienības rindās panāca Sergejs Blizņuks.

Ceturto neveiksmi pēc kārtas svētdien piedzīvoja Futbola Parks/LSPA, kas ar rezultātu 1:3 piekāpās FREE vienībai, uzvarētāju sastāvā visus trīs vārtus gūstot Vladimiram Jančenkovam. Savukārt citā duelī pat četri Jurija Ivanova trāpīgie raidījumi nespēja palīdzēt Olaine komandai sasniegt pozitīvu gala iznākumu cīņā ar FC INTER STAR – 6:7. Pēdējo sastāvā ar trīs vārtu guvumu izcēlās Anatolijs Mežeckis.

Līgas kopvērtējuma tabulā, kā minēts, vietu pirmajā četriniekā jau nodrošinājušas JakoSport&Graanul Pellets un Bettend.com, savukārt par atlikušajām divām vakancēm solās būt ļoti spraiga spēkošanās pirmā etapa noslēdzošajā kārtā.

Pēc šīs kārtas Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vadību pārņēmis 18 vārtus guvušais J. Ivanovs (Olaine), no kura par diviem precīziem raidījumiem atpaliek viņa komandas biedrs Aleksandrs Mihailovs.

Elites līgas pirmajā posmā vēl atlikusi viena kārta, kas risināsies 18. februārī. Sacensību otrajā etapā, ņemot līdzi visus divu apļu cīņu izcīnītos rezultātus un punktus, pirmais četrinieks, kas cīnās par godalgotajām vietām, izspēlēs papildus mačus katrs ar katru savā starpā, noskaidrojot Elites līgas godalgoto vietu ieguvējus. Savukārt otrais kvartets sadalīs izkārtojumu no piektās līdz astotajai pozīcija.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija