Latvijas WU-15 meiteņu izlases galvenā trenere Tatjana Šaļimova intervijā LFF.lv atskatās uz valstsvienības aizvadīto kalendāro gadu, kā arī iezīmē plānus jaunajai sezonai. Trenere vienlaikus norāda, ka šobrīd palielinošais Latvijas meiteņu čempionātā startējošo komandu skaits sniedz iespēju treneru kolektīvam izvērtēt plašāku kandidātu sezonas laikā.

INTERVIJA AR TATJANU ŠAĻIMOVU

  • Kādi ir Jūsu galvenie secinājumi par aizvadīto gadu darbā ar Latvijas WU-15 izlasi?

Aizvadītajā gadā pirmajā sabraukumā tika sapulcinātas 56 spēlētājas, kuras dzimušas periodā no 2002. līdz 2005. gadam. Mums nebija izteikts komandas kodols, kas konkrēti gatavotos Baltijas kausam vai kvalifikācijas spēlēm. Notika nepārtraukta spēlētāju selekcija, tāpēc arī aicinājām dažāda vecuma spēlētājas, kuras papildināja iepriekšējā gadā esošās 2003. gadā dzimušās futbolistes. Tādā veidā tika noformēta komanda dalībai Baltijas kausa izcīņā. Attiecīgi vairāk iespēju komplektēt sastāvu mums aizvadītajā gadā nebija.

Pirms Baltijas kausa spēlēm mums bija trīs dienas, kuru laikā bija jāveic liels uzdevumu kopums. Pirmkārt, bija jātiek galā ar spēlētājiem, jāapgūst kopējās kombinācijas un citas ar mūsu spēli saistītās nianses. Tas bija nozīmīgākais sagatavošanās posms, kuram sekoja Baltijas kausa izcīņas spēles pret Igauniju un Lietuvu.

Mājinieces bija stiprākās pretinieces šajā turnīrā. Turnīra laikā bija redzams, ka šī komanda veica laicīgu komplektācijas procesu, kā arī pirms tam aizvadīja vairākas pārbaudes spēles. Tā bija saspēlēta, mobila, ātra komanda. Visas meitenes bija 2003. gadā dzimušās. Turpretim mūsu komandā šajā turnīrā spēlēja arī 2004. gadā dzimušās trīs futbolistes. Trīs dienu sagatavošanās posms un divas spēles pēc kārtas Šauļos mūsu meitenēm bija liela slodze, turklāt turnīrs notika periodā, kad visas pašmāju komandas atpūšas, tāpēc spēlētāju treniņu cikls nebija pilnīgs tobrīd.

Šādā brīdī izturēt divus treniņus dienā, pēc tam arī divas spēles – kādam tā bija pietiekoši liela slodze. Mūsu izlases vadošā futboliste Nelija Treimane pirmajā mačā pret Igauniju izlikās pilnībā, guva divus vārtus, taču pēc tam saslima un otrajā mačā pret Lietuvu, var teikt, ka mums nebija stiprākā centrālā pussarga. Šajā ziņā mūsu rādītā spēle tika traucēta.

  • Kāds ir turpmākais darba plāns mūsu WU-15 valstsvienībai?

Skatoties uz priekšu, redzams, ka šogad Latvijas meiteņu čempionātā pieaug komandu skaits, attiecīgi spēlētāju selekcijas iespējas ir plašākas. Tas ir pozitīvs faktors gan mums, gan arī Latvijas nacionālajai sieviešu izlasei ilgtermiņā. Šogad pirmo reizi plānojam satikties aprīlī selekcijas nometnē, pēc tam jūnijā un jūlijā dosimies uz četras dienu nometnēm Staicelē. Attiecīgi šogad būs vairāk iespēju satikties un laiks pastrādāt ar meitenēm. Baltijas kausa izcīņas spēles notiks augustā Igaunijā.


Latvijas Futbola federācija