Rīgas Futbola skolas U-19 vecuma komanda, debitējot prestižajā Viareggio Cup turnīrā Itālijā, spēkosies vienā apakšgrupā ar vietējām Bologna un Cagliari komandām, kā arī Deportes Quindio futbolistiem no Kolumbijas. Sacensības notiks no 12. līdz 28. martam, bet Latvijas pārstāvjiem apakšgrupas spēles paredzētas 13., 15. un 18. martā.

APAKŠGRUPU IZLOZES REZULTĀTI

Jau iepriekš ziņots, ka Viareggio Cup jeb Karnevāla kauss ir viens no svarīgākajiem jaunatnes futbola turnīriem pasaulē, ka arī īstena talantu parāde Eiropas klubiem. Šo turnīru oficiāli atzinusi Itālijas Futbola federācija, Itālijas Nacionālā olimpiskā komiteja, Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) un Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA). Turnīrs tiek rīkots kopš 1949. gada, bet dalībnieku atlase notiek vienīgi ar īpašajiem organizatoru uzaicinājumiem.

Pirmoreiz kopš 2010. gada, kas sacensībās startēja FK Ventspils, šajā turnīrā atkal piedalīsies komanda no Baltijas valstīm – Rīgas Futbola skola. Šādas iespējas nodrošināšana ir Latvijas Futbola federācijas (LFF) jaunievedums, nodrošinot Virslīgas dublieru čempionāta uzvarētājiem iespēju apliecināt sevi kādā no Eiropas prestižākajiem starptautiskajiem turnīriem. Šādu praksi turpmāk katru gadu plānots piedāvāt Virslīgas dublieru čempionāta uzvarētājiem.

Turnīrā piedalīsies U-19 vecuma komandas ar 1999. gadā dzimušajiem un jaunākiem futbolistiem, kā arī līdz trim 1998. dzimšanas gada spēlētājiem. Iespējams, ka dalībai turnīrā Rīgas Futbola skola piesaistīs arī citu Latvijas klubu spēlētājus, lai vairotu iespējas kādam no Latvijas jaunajiem talantiem nokļūt Eiropas vadošo klubu redzeslokā.

Kopumā turnīrā startēs 40 komandas no Itālijas, Paragvajas, Beļģijas, Nigērijas, Austrālijas, Ganas, Serbijas, Ķīnas, Horvātijas, ASV, Latvijas, Kolumbijas, Argentīnas, Grieķijas un Nīderlandes.

Izceļams, ka sacensībās piedalīsies arī Latvijas U-19 izlases aizsargs Roberts Veips, kurš ikdienā pārstāv Itālijas klubu Sampdoria.


Latvijas Futbola federācija