Februārī ar pirmajiem diviem pasākumiem Rīgā savu septīto darbības sezonu uzsāks Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmija, kas vienkopus pulcē valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem, lai novērtētu viņu sagatavotību, vadošo jaunatnes treneru vadībā sniegtu vērtīgus padomus un sekotu līdzi futbolistu izaugsmei.

LFF Futbola akadēmijas talantu skatēs un mācību-treniņu spēlēs šosezon piedalīsies 2003., 2004. un 2005. dzimšanas gada futbolisti, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā, bet jaunākajiem - pirmais. Otro gadu pēc kārtas LFF Futbola akadēmijas programmā iekļautas arī talantu skates meitenēm, kuras dzimušas 2004.-2005. gadā.

Sezonas garumā puišiem paredzēti septiņi mācību-treniņu spēļu cikli, piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas individuālās talantu skates vārtsargiem. Augustā U-15 vecuma futbolisti piedalīsies jaunizveidotajā Neatkarības kausa izcīņas turnīrā, kurā ar mačiem pret citu valstu vienaudžiem noslēgs savu apmācību ciklu LFF Futbola akadēmijā, kamēr U-13 un U-14 spēlētāji novembrī dosies tradicionālajā Eiropas tūrē. Savukārt meitenes piedalīsies divās talantu skatēs.

Pirmie divi LFF Futbola akadēmijas pasākumi notiks 15.-16. un 22.-23. februārī Elektrum Olimpiskajā centrā, kur pulcēsies U-15 un U-14 vecuma futbolisti no Rīgas, Zemgales, Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Ziemeļaustrumiem. Visās četrās dienās notikumi futbola laukumā sāksies plkst. 10:00.

LFF Futbola akadēmijas 2018. gada pasākumi

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm.

Šī ir septītā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

LFF Futbola akadēmijas centrālā pasākumu norises vieta visas sezonas garumā ir LFF mācību un treniņu centrs Staicele.


Latvijas Futbola federācija