No 9. februāra līdz 4. martam Rīgā norisināsies futbola svētki Riga Open Cup 2018, kurus uzņems Elektrum Olimpiskais centrs. Turnīrā piedalīsies 2004., 2005., 2006., 2007. un 2008. dzimšanas gada futbolistu komandas.

Latviju sacensībās pārstāvēs FK Dinamo Rīga, FS Metta, BFC Daugavpils un citas akadēmijas, bet ārzemnieku vidū spēlēs sportisti no Igaunijas (Santos FC), Polijas (Varšavas Legia, Suvalku Wigry), Lietuvas (Šiauliai FM) un citi.

Turnīra mērķis ir popularizēt Latvijas futbolu gan vietējo sporta aktivistu vidū, gan arī starp ārzemju klubiem, kā arī pozitīvi ietekmēt Latvijas jauno futbolistu prasmju pilnveidošanu un palīdzēt viņiem iegūt vērtīgu pieredzi starptautiskā turnīrā.

Noslēguma ceremonijā piedalīsies futbola zvaigznes un leģendārie Latvijas izlases spēlētāji, tajā skaitā Mihails Zemļinskis, Vitālijs Astafjevs un Juris Laizāns.

Turnīrs organizēts ar Latvijas Futbola federācijas (LFF), Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta, kā arī sporta preču veikala Komanda atbalstu.


Informāciju sagatavoja:
FK Dinamo Rīga