Jau pēc nepilnām divām nedēļām Rīgas pilsēta uzņems ciemos jaunos futbolistus, lai trešo gadu pēc kārtas noskaidrotu labākos starptautiskajā jauniešu futbola turnīrā Riga City Cup. Šis gads būs īpašs ar to, ka par uzvarām laukumā cīnīsies ne tikai zēnu komandas U-13 un U-14 vecuma grupu konkurencē, bet pirmo reizi savā starpā sacentīsies arī sieviešu komandas. Turnīru organizē Rīgas Futbola skolas atbalsta biedrība ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu un sadarbībā ar Rīgas Futbola skolu un FS Metta.

Turnīrā piedalīsies vairākas Latvijas jauniešu akadēmijas, kā arī tādas lietuviešu komandas kā FA Siauliai, FM Vilnius un citas. Piemēram, viena no Igaunijas komandām Ajax Tallinn piedalīsies ar trim dažādām vienībām, un šogad pievienosies arī viesi no Krievijas - Strela Pskov komanda. Visas spēles tiks aizvadītas Elektrum Olimpiskajā centrā, un kā pirmie 17. un 18. februārī spēkiem mērosies U-13 futbolisti (dzimuši 2005. gadā un jaunāki). Nedēļu vēlāk norisināsies U-14 vecuma grupas turnīrs zēniem (dzimuši 2004. gadā un jaunāki), bet 10. un 11. martā četru komandu konkurencē Riga City Cup ietvaros tiks uzzināta labākā sieviešu komanda. Puišu U-13 un U-14 turnīros startēs pa desmit komandām.

Abos iepriekšējos gados Riga City Cup tika noskaidrotas spēcīgākās komandas U-13 un U-14 vecuma grupās. 2016. gadā par U-13 čempioniem tika kronēti FS Metta futbolisti, savukārt U-14 labākā komanda bija Anglijas West Bromwich Albion. Pagājušogad BFC Daugavpils futbolisti svinēja uzvaru U-13 turnīrā, bet U-14 konkurencē stiprākie bija FS Metta audzēkņi.

Turnīra nolikumu, komandu sarakstu un spēļu grafikus var aplūkot turnīra mājaslapā šeit, kā arī turnīra gaitai būs iespējams sekot līdzi oficiālajā Facebook lapā.

Visās turnīra spēlēs ieeja ir bez maksas.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola skola