Pēc septiņām uzvarētām spēlēm zaudējumu Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvās līgas nule kā aizvadītajā astotajā kārtā piedzīvoja līdere GiftPrint.LV/EUROLOGI. Par spīti šai neveiksmei komanda saglabāja vadības grožus kopvērtējuma tabulā.

Turnīra līdere šajā kārtā samēroja spēkus ar vienu no ciešākajām konkurentēm FK Stopiņi/LAS, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 2:4. Stopiņi/LAS jau pirmā puslaika vidū ieguva komfortablu 2:0 pārsvaru un atlikušajā cīņas gaitā vadības grožus no rokām vairs neizlaida, kaut arī sāncenšiem divkārt izdevās samazināt rezultāta deficītu līdz minimumam (1:2 un 2:3). Izšķirošo punktu mačam pielika Oleksandra Saluna pēdējā minūtē gūtie vārti, ļaujot Stopiņi/LAS komandai izcīnīt svarīgu panākumu.

Tāpat trīs punktus šajā kārtā ieguva cita favorīte TFK LATS/METALS.LV, kas spraigā duelī ar 5:4 pieveica Ziemeļblāzma, izcīnot sesto panākumu pēc kārtas. Hat-trick uzvarētāju sastāvā realizēja Edgars Ratkevičs, kura rēķinā arī izšķirošais raidījums mača izskaņā, pēc kura TFK LATS/METALS.LV nodrošināja kāroto uzvaru.

Trīs kārtas pirms sacensību noslēguma Alternatīvās līgas kopvērtējumā, kā minēts, līderes statusu saglabā GiftPrint.LV/EUROLOGI (21 punkts), no kuras par diviem punktiem atpaliek FK Stopiņi/LAS un TFK LATS/METALS.LV (katrai pa 19), bet pa pieciem - 16 punktus savākušās Estoty/JOMA TEAM LEGENDS un FC Maskachka 2.

Neviena no abām pēdējām šajā kārtā savu uzvaru bagāžu nepapildināja. FC Maskachka 2 vēl septiņas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes cīņā ar TRILINES atradās komfortablā vadībā (5:2), tomēr pēdējo piecu minūšu laikā ielaida trīs vārtus un gala rezultātā piedzīvoja neizšķirtu – 5:5 (FC Maskachka 2 sastāvā trīs vārtus guva Genādijs Beļajevs). Savukārt Estoty/JOMA TEAM LEGENDS ar 3:7 piekāpās Ropaži, uzvarētāju sastāvā hat-trick realizējot uzreiz diviem futbolistiem – Aleksejam Mozolim un Igoram Krasovam.

Citā duelī pēc neveiksmīgā sezonas sākuma trešo uzvaru pēc kārtas kaldināja PFD, spraigā cīņā pieveicot FC ORIS (6:5), kamēr RISEBA ar 6:1 lika kapitulēt FK Labas preces.

Alternatīvās līgas rezultatīvākais spēlētājs pēc šīs kārtas ar 12 gūtiem vārtiem ir Aleksandrs Pitkins (Estoty/JOMA TEAM LEGENDS), savukārt par vienu precīzu sitienu mazāk Aleksejam Gavrikovam (FC Maskachka 2).

Līgas nākamā kārta Rīgas 15. vidusskolā risināsies 9. un 16. februārī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija