Pagājušajā nedēļas nogalē Priekuļos, Rīgā, Jaunolainē un Jelgavā otros šīs sezonas sabraukumus aizvadīja visas 20 Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta otrās divīzijas komandas, katras apakšgrupas divām labākajām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Čempionāta vecākajā grupā spēkiem mērojas 2003. dzimšanas gada un vecākas futbolistes. Šeit kopumā 25 komandas pēc spēku samēra sadalītas divās divīzijās – pirmajā divīzijā krustojas piecu spēcīgāko vienību ceļi, bet otrajā divīzijā 20 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otrajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm atkarībā no grupās ieņemtajām vietām sekos izslēgšanas turnīri par 1.-8. un 9.-16. vietu, cīņai par godalgām kvalificējoties katras grupas divām labākajām vienībām.

 FOTO GALERIJA

A apakšgrupā sevi teicami apliecināja Rīgas Futbola skola-3, kas uzvarēja visās četrās spēlēs, divus no panākumiem gan gūstot ar tikai vienu vārtu pārsvaru. Pārliecinoši otrajā vietā ierindojās Preiļu BJSS, kas kala trīs panākumus un vienīgo reizi pie punktiem netika mačā ar rīdziniecēm (1:2). Tikmēr B grupā cīņa izvērtās spraigāka, jo pirmās četras komandas savā starpā šķīra vien trīs punkti. Bez zaudējumiem iztika Rīgas Futbola skolai-2 un Rīgas Futbola skola-1, kas savstarpēji cīnījās neizšķirti 0:0 un ar astoņiem punktiem ieņēma pirmās divas vietas.

C apakšgrupā pārāka bija FK Olaine vienība, kuras kontā trīs pārliecinošas uzvaras un 2:2 neizšķirts cīņā pret SK Imanta. Šī komanda gan palika punkta attālumā no vietas ceturtdaļfinālā, palaižot sev priekšā AFA Olaine futbolistes. Tikai divi punkti šķīra četras labākās D grupas komandas, kur katra no dalībniecēm piedzīvoja vismaz pa vienam zaudējumam. Ar septiņiem punktiem kopvērtējuma augšgalā ierindojās FK Lielupe un FK Laidze/Talsu NSS, bet punkta atstatumā palika liepājnieces.

Spēles par vietām otrās divīzijas komandas aizvadīs marta ievadā, kad ceturtdaļfināla mačos krustosies Rīgas Futbola skola-3 un Rīgas Futbola skola-1, Rīgas Futbola skola-2 un Preiļu BJSS, FK Olaine un FK Laidze/Talsu NSS, kā arī FK Lielupe un AFA Olaine ceļi. Komandas, kas savās grupās ierindojās trešajā un ceturtajā vietā, paralēli sadalīs 9./16. pozīciju, bet piektajās vietās palikušajām FK Priekuļi, FK Baltika, SK Babīte un JFA Jelgava futbolistēm dalība čempionātā ir beigusies.

OTRĀS DIVĪZIJAS SPĒĻU REZULTĀTI UN KALENDĀRS

Čempionāta četru vecuma grupu sabraukumus šosezon uzņem laukumi Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Priekuļos, Piņķos, Olainē, Jaunolainē, Talsos un Jelgavā.

Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, bet pagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai. Šogad čempionāta dalībnieku skaits bagātinājies par vēl 12 komandām.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija