Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā sācies izšķirošais etaps, kurā visas 23 dalībnieces noskaidros ne tikai godalgoto vietu ieguvējas, bet arī kopējo pozīciju sadalījumu no pirmās līdz pat pēdējai.

Kā ziņots, līdz ar pirmā posma noslēgšanos turnīra turpinājumā D apakšgrupā pirmā etapa deviņas labākās vienības, ņemot līdzi rezultātus ar savas grupas sāncensēm, cīnīsies par godalgotajām vietām, nākamās deviņas spēcīgākās komandas E grupā sadalīs 10.-18. vietu, savukārt atlikušās piecas F grupā noskaidros izkārtojumu kopējā vērtējumā no 19. līdz 23. pozīcijai.

Spēcīgākajā jeb D grupā kopš 23. janvāra aizvadītas sešas spēles, sekmīgi izšķirošo etapu sākot pašreizējai apakšgrupas līderei EUROLOGI/GiftPrint.LV (15 punkti), kas izcīnīja divas uzvaras, pārspējot Cerber (5:3) un FK Kadaga (4:0). Divas nākamās tabulas ailītes šobrīd ieņem deviņus punktus sakrājušās Evolution Latvia un RTU/Viesulis, no kurām minētajā laika periodā laukumā devās tikai pēdējā. Studenti abus savus mačus aizvadīja ar mainīgām sekmēm, spraigā cīņā ar 3:4 piekāpjoties FK Kadaga, savukārt divas dienas pēc tam reabilitējoties spēlē pret Industrial Steel Group – 6:1 (trīs vārti Andim Dombrovskim).

Tāpat divās cīņās piedalījās Estoty/JOMA TEAM (8), kas pēdējā minūtē izlaida no rokām uzvaru pret Industrial Steel Group (4:4), kā arī ar 0:2 atzina RAITA vienības pārākumu.

Tikpat punktus, cik Estoty/JOMA TEAM, šobrīd savākuši arī RTU/Viesulis telpu futbolisti, bet tālāk tabulā izkārtojušās Cerber un RAITA (abām seši punkti), kā arī pa četriem punktiem iekrājušās Garāža un FK Kadaga.

Astoņi dueļi kopš 21. janvāra notikuši E grupā. Šeit nedaudz priekšā konkurentēm atrodas Rīgas Pašvaldības Policija (13), kas otro etapu sāka ar sešiem izcīnītiem punktiem trijās spēlēs. Policisti bija pārāki cīņās ar AVANTEX (4:3) un FC PETROW STAR (11:2 un septiņi vārti Ralfam Apsītim), tomēr piekāpās LSPA/Husky vienībai – 3:5.

Par punkta tiesu no līderes patlaban atpaliek LSPA/Husky (12), kas bez jau pieminētās uzvaras pār tiešajiem konkurentiem cieta neveiksmi mačā ar Napalm (3:4). Savukārt divu nākamo kopvērtējuma pozīciju īpašnieces cīnījās mainīgām sekmēm. RegVardy (11) savā vienīgajā mačā ar 4:2 sarūgtināja FC PETROW STAR, kamēr FK Ķekavas novads (10) apmainījās abpusējām laipnībām divos dueļos ar OSK Ostnieks/Marshal FC – 3:1 un 5:7.

Vēl vienā mačā, līdzīgi kā Napalm, pie pirmās uzvaras šajā sacensību etapā tika AFK Laikmets, kas uzveica AVANTEX (6:1).

Tikmēr F grupā pirmajā vietā ar astoņiem punktiem izvirzījusies LJA, pārliecinoši sagraujot FK Partizāns (7:1), kā arī ļoti rezultatīvā duelī slēdzot 6:6 mierizlīgumu ar Baldone vienību, kas spēles gaitā neprata nosargāt iekrāto 4:0 pārsvaru. Citā mačā uzvaru ar minimālu rezultātu 2:1 svinēja USB, pārspējot FK TUC/Ropaži.

Izaicinājuma līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 35 gūtiem vārtiem pārliecinošu vadību joprojām saglabā EUROLOGI/GiftPrint.LV pārstāvis Andrejs Bakradze.

Rīgas kausa ceturtdaļfinālā iekļūst FK Kadaga un Napalm 

Janvāra vidū risinājās abas Rīgas telpu futbola kausa izcīņas astotdaļfināla spēles. Vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja FK Kadaga, kas atstāja sausā FK Partizāns (4:0), kā arī Napalm telpu futbolisti, kuri uzveica RTU/Viesulis vienību – 5:2.

Ceturtdaļfinālā šīm komandām pievienosies vēl sešas vienības – Latvijas Virslīgu pārstāvošā New Project, 1. līgas čempionāta dalībniece PB Line/Dinair, kā arī četras Elites līgas komandas – Bettend.com, DSV Transport, FC INTER STAR un Futbola Parks/LSPA. Pirmais duelis par vietu pusfinālā notiks jau 31. janvārī, kad Rīgas 15. vidusskolā plkst. 21:00 DSV Transport uzņems PB Line/Dinair, savukārt 5. februārī plkst. 21:15 Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) zālē spēkus samēros Napalm un Futbola Parks/LSPA.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija