Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) piedāvā interviju ar 2017. gada labāko telpu futbolistu, FK Nikars un Latvijas izlases kapteini Andreju Aleksejevu.

- Optibet Virslīgas čempionātā šobrīd FK Nikars demonstrē pārliecinošu sniegumu – desmit spēlēs tikpat uzvaras un vārtu attiecība 85:5. Vai konkurence no pārējo klubu puses salīdzinājumā ar pērno sezonu kļuvusi vājāka?

Nedomāju, ka pretinieku līmenis kļuvis īpaši vājāks. Drīzāk mūsu komanda patlaban atrodas teicamā sportiskajā formā, pateicoties regulārajiem ikdienas treniņiem un lielākam spēļu skaitam ar laba līmeņa pretiniekiem, kas aizvadītas, lai sagatavotos čempionātam.

- Par spīti FK Nikars pārliecinošajam sniegumam – vai ir kāda pretiniece, pret kuru ir neērtāk spēlēt?

Nevarētu apgalvot, ka kāds pretinieks mums būtu neērts. Skaidrs, ka jebkura Optibet Virslīgas čempionāta dalībniece pie noteiktiem apstākļiem var sagādāt mums neērtības, jo īpaši tas attiecas uz izslēgšanas spēļu stadiju, kad kļūda katrā spēlē maksā daudz lielāku cenu.

- Nupat kā noslēdzies pāreju periods, un vairākas komandas, ieskaitot FK Nikars, papildinājušas sastāvus ar viesspēlētājiem. Vai šīs sastāva korekcijas Tavā skatījumā varētu būtiski ietekmēt komandu spēku izmaiņas turnīrā?

Leģionāru iesaiste allaž paaugstina čempionāta sportisko līmeni. Pagaidām par to gan grūti spriest, jo jāsaprot, kāds ir šo viesspēlētāju līmenis.

- Lielāks leģionāru skaits vietējā čempionātā Tavā skatījumā vērtējams ar plusa vai mīnusa zīmi, ja runājam par Latvijas telpu futbola kopējo attīstību?

Sliecos piekrist tam, ka šāda tendence tomēr ir pozitīva mūsu vietējiem spēlētājiem, kuriem tādējādi ir iespēja ikdienā strādāt kopā ar šiem leģionāriem un daudz ko jaunu iemācīties.

- Oktobrī FK Nikars piedalījās UEFA Futsal Cup turnīrā Serbijā, kur diemžēl neizdevās iekļūt Elites kārtā. Kas bija tie faktori, kuri liedza sasniegt vēlamo rezultātu?

Šāda līmeņa sacensībās gūtie iespaidi allaž ir ļoti patīkami. Tā ir teicama iespēja pārbaudīt savu meistarību uz citu Eiropas valstu vadošo komandu fona, kas sniedz nenovērtējamu pieredzi gan katram futbolistam, gan visam klubam kopumā. Ja skatāmies objektīvi, pašreizējā brīdī mums tomēr ir grūti cīnīties ar vadošajām kontinenta vienībām. Izšķirošajā mačā pret Ukrainas klubu Prodexim Kherson [FK Nikars zaudēja šo spēli 2:4 – aut.] pietrūka emocijas, pārāk daudz spēkus bijām atdevuši iepriekšējās cīņās pret serbu un portugāļu klubiem.

- Cik tālu Tavā skatījumā FK Nikars meistarības ziņā atrodas no vadošajiem Eiropas klubiem? Vai tuvākajos gados būtu reāli kaut drusciņ pietuvoties šim līmenim?

Godīgi runājot, atrodamies visnotaļ tālu. Pirmkārt jau to ietekmē pašmāju čempionāta līmenis, kas ne tuvu nevar konkurēt ar daudzu citu Eiropas valstu sacensībām. Turklāt mums telpu futbols lielā mērā joprojām ir amatieru sporta veids, gandrīz visi spēlētāji ikdienā strādā savos pamatdarbos. Pārāk maz Latvijā ir skolu, kas orientējas uz telpu futbola apmācību bērniem. Visi šie faktori arī nosaka mūsu varējumu Eiropas līmenī.

- Aizvadītā gada izskaņā pārstāvēji mūsu valsti arī tradicionālajā Baltijas kausa izcīņā, kur Latvijai diemžēl neizdevās uzvarēt. Kāds ir Tavs vērtējums par šo turnīru?

Šoreiz, acīmredzot, Lietuvas futbolistiem bija lielāka vēlme uzvarēt savu skatītāju priekšā. Iespējams, tieši šis bija galvenais faktors, kas nostrādāja viņiem par labu.

- Latvijas Futbola federācijas (LFF) svinīgajā laureātu sveikšanas ceremonijā jau atkal tiki nominēts par Latvijas labāko telpu futbolistu. Kādas bija sajūtas, saņemot šo apbalvojumu otro gadu pēc kārtas?

Negaidīti un ļoti patīkami. Kā nekā neesmu vairs jauns puika [smaida], un daudz jāstrādā, lai noturētu sasniegto līmeni.

- Vai esi domājis par saviem tālākajiem nākotnes plāniem telpu futbolā?

Nekādus īpašus plānus neesmu nospraudis. Kamēr veselība ļauj un varu izturēt konkurenci, plānoju turpināt spēlēt.

- Jau pavisam drīz Slovēnijā sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs telpu futbolā. Vai sekosi tam līdzi un atbalstīsi kādu konkrētu izlasi?

Noteikti sekošu līdzi šim turnīram. Nekādas īpašas simpātijas pret kādu no izlasēm nav – vienkārši izbaudīšu Eiropas labāko telpu futbolistu veikumu!


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija