Divas Rīgas Futbola skolas komandas, kā arī Liepājas un Rēzeknes pārstāves nodrošinājušas vietu Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta pirmās divīzijas pusfinālā.

 FOTO GALERIJA

Čempionāta vecākās grupas pirmās divīzijas komandas no diviem šīs sezonas sabraukumiem 28. janvārī aizvadīja Spuņciemā. Piecu vienību viena apļa cīņās vislabāk sevi apliecināja Rīgas Futbola skola-2, kas iekrāja trīs uzvaras un neizšķirtu pret sava kluba pirmo komandu (1:1). Tieši Rīgas Futbola skola-2, izcīnot divas uzvaras un divreiz spēlējot neizšķirti, ierindojās otrajā vietā.

Rīgas Futbola skola-2 kā pirmā posma uzvarētāja pusfinālā spēkosies ar ceturtajā vietā palikušo Rēzeknes BJSS/SK Progress komandu, kas iekrāja divus neizšķirtus, savukārt Rīgas Futbola skola-1 par vietu finālā cīnīsies ar divus panākumus izcīnījuši un trešo vietu ieņēmušo FK Liepāja vienību. Ar vienu punktu šo posmu piektajā vietā noslēgušas Riga United FC pārstāves, kuru dalība čempionātā līdz ar to ir beigusies.

PIRMĀS DIVĪZIJAS SPĒĻU REZULTĀTI UN KALENDĀRS

Pusfināla mači un spēles par medaļām notiks 24. februārī Spuņciemā.

Čempionāta vecākajā grupā spēkiem mērojas 2003. dzimšanas gada un vecākas futbolistes. Šeit kopumā 25 komandas pēc spēku samēra sadalītas divās divīzijās – pirmajā divīzijā krustojas piecu spēcīgāko vienību ceļi, bet otrajā divīzijā 20 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Pirmajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm četras labākās komandas aizvadīs izslēgšanas turnīra mačus, bet otrajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm atkarībā no grupās ieņemtajām vietām sekos izslēgšanas turnīri par 1.-8. un 9.-16. vietu, cīņai par godalgām kvalificējoties katras grupas divām labākajām vienībām.

Otrās divīzijas konkurencē 27. janvārī Rīgā pirmās spēles aizvadīja B apakšgrupas komandas. Šeit cīņa turpinājumā solās būt ļoti sīva, jo pašlaik divas komandas – Rīgas Futbola skola-2 un FS Metta/OSC – var lepoties ar četriem iegūtiem punktiem, bet FC Riga United Academy un Rīgas Futbola skolai-1 – ar attiecīgi trim un diviem punktiem. Pirmā sabraukuma divos mačos pie punktiem tikt neizdevās FK Baltika futbolistēm.

OTRĀS DIVĪZIJAS SPĒĻU REZULTĀTI UN KALENDĀRS

Šīs grupas vienības otro reizi savā starpā tiksies 3. februārī Rīgā. Gaidāmajā nedēļas nogalē otros sabraukumus aizvadīs visas 20 otrās divīzijas komandas.

Čempionāta četru vecuma grupu sabraukumus šosezon uzņem laukumi Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Priekuļos, Piņķos, Olainē, Jaunolainē, Talsos un Jelgavā.

Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, bet pagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai. Šogad čempionāta dalībnieku skaits bagātinājies par vēl 12 komandām.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija