Latvijas Futbola federācijai (LFF) nav pieņemama Riga Cup organizatoru rīcība, ietekmējot turnīra grupu izlozes rezultātus, kā to atspoguļo publicētais video interneta vidē, jo tas klaji pārkāpj godīgas spēles principus.

Šonedēļ sociālos medijos bija publicēts video, kurā redzams, ka, acīmredzot, tiek ietekmēti Riga Cup turnīra dalībnieku izlozes rezultāti, sadalot tos izspēles grupās. LFF pauž nožēlu, ka Latvijā rīkotā turnīrā notiek godīgas spēles principu neievērošana. LFF sazināsies ar organizatoriem un pārrunās notikušo, kā arī citas nepilnības, kas skar šo turnīru.

LFF vēlas uzsvērt, ka tā nepiedalās Riga Cup turnīra organizēšanā. Savulaik turnīra rīkotāji lūguši atļauju izmantot LFF logotipu turnīra mājaslapā, lai mūsu organizācija būtu kā turnīra morālais atbalstītājs, un šāda atļauja tika dota, taču finanses un organizatoriskā puse allaž bijusi rīkotāju ziņā.

LFF arī vēlas informēt, ka šobrīd strādā pie dokumenta, kas ļautu uzlabot no LFF neatkarīgu Latvijā rīkotu turnīru kvalitāti, jo šie turnīri – īpaši starptautiskie – veido visa Latvijas futbola reputāciju arī pāri valsts robežām.


Latvijas Futbola federācija