Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs šodien, 26. janvārī, viesnīcas MERCURE Riga Centre hotel telpās notikušajā preses konferencē paziņoja valstsvienības kandidātu sarakstu, kas izsaukti 3. februārī Antālijā paredzētajai pārbaudes spēlei pret Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci Dienvidkoreju.

 Aleksandrs Starkovs paziņo kandidātu sarakstu spēlei pret Dienvidkoreju (26.01.2018.)

Sarakstā šobrīd iekļauti 16 futbolisti. Aleksandrs Starkovs vienlaikus informēja, ka pašlaik vēl notiek pārrunas ar citiem kandidātiem un to pārstāvētajiem klubiem. Jebkādi oficiālie jaunumi par izlasē iekļautajiem kandidātiem tiks publicēti LFF.lv mājaslapā, kā arī LFF sociālo tīklu kontos internetā.

Latvijas nacionālā futbola izlase vienkopus sapulcēsies otrdien, 30. janvārī, kad arī paredzēts vienīgais koptreniņš Latvijā (treniņa sākums plkst. 13:30, norises vieta - Elektrum Olimpiskā sporta centra halle, Grostonas ielā 6b, Rīgā). Uz Turciju valstsvienības delegācija dosies trešdien, 31. janvārī. Pārbaudes spēle pret Dienvidkoreju notiks sestdien, 3. februārī, plkst. 16:30 (pēc Latvijas laika) Mardan sporta kompleksā esošajā stadionā Antālijā.

"Trešdien notikušā UEFA Nāciju līgas izloze ir vēsturisks notikums Eiropas futbolā. Jauns formāts un jauns izaicinājums Eiropas izlasēm. Tās ir jaunas emocijas gan spēlētājiem, gan treneriem, arī līdzjutējiem. Mūsu pretinieki ir Gruzija, Kazahstāna un Andora. Komandas mums ir labi zināmas, ar visām spēlējām beidzamo divu triju gadu laikā. Tās spēlē dažāda stila futbolu. Nopietni pretinieki. Mūsu mērķis Nāciju līgā būs izdarīt visu, lai uzvarētu gan apakšgrupā, gan arī savā divīzijā! Šobrīd mērķis ir maksimāli labi gatavoties turnīra sākumam gan spēlētājiem, gan treneriem," preses konferences ievadā Aleksandrs Starkovs atzīmēja šonedēļ notikušo UEFA Nāciju līgas izlozi. 

"Pēc neilga laika mūs sagaida spēle pret Dienvidkoreju. Uzskatu, ka šī spēle ir svarīga komandas saspēles uzlabošanai un futbolistu attīstībai. Šajā mačā būs iespēja debitēt izlasē jaunajiem spēlētājiem. Uz šo maču izsaucām tos futbolistus, kuru palaida klubi. Protams, nebūsim optimālā sastāvā. Nebūs dažu mūsu komandai svarīgu spēlētāju, bet tiem, kuri šobrīd ir izsaukti, tā būs laba iespēja sevi pierādīt, kādam debitēt vai nostiprināties komandas sastāvā," šādi pirms valstsvienības kandidātu paziņojuma mediju pārstāvjiem preses konferencē izteicās Aleksandrs Starkovs.

Preses konferences turpinājumā galvenais treneris atbildēja uz klātesošo žurnālistu jautājumiem gan par valstsvienībā izsauktajiem kandididātiem, gan par pārrunām ar klubiem un futbolistiem, kurus plānots izsaukt.

kandidāti (16 futbolisti) pārbaudes spēlei pret Dienvidkoreju

  • Vārtsargi: Kaspars Ikstens, Jevgeņijs Ņerugals
  • Aizsargi: Vitālijs Jagodinskis, Ņikita Koļesovs, Vitālijs Maksimenko, Gints Freimanis, Mārcis Ošs, Vadims Žuļevs.
  • Pussargi: Jānis Ikaunieks, Dāvis Indrāns, Jevgeņijs Kazačoks, Kristians Damians Torress, Dmitrijs Hmizs, Raivis Andris Jurkovskis, Eduards Emsis.
  • Uzbrucēji: Edgars Gauračs

Galvenais treneris – Aleksandrs Starkovs


Latvijas Futbola federācija