Aizvadītajā nedēļas nogalē, 20. janvārī, Nīcas sporta hallē tika aizvadīta telpu futbola meistarklase kopā ar vairākkārtējo Latvijas čempionu telpu futbolā, FK Nikars galveno treneri Orlando Duarti.

Kopā ar Orlando Duarti uz meistarklasi bija ieradušies vēl vairāki FK Nikars pārstāvji, kuri dalījās ar savu pieredzi un zināšanām. Meistarklases laikā visiem interesentiem bija iespēja piedalīties gan teorētiskajās nodarbībās, gan arī praktiskajās nodarbībās, kā arī meistarklases noslēgumā tika aizvadīta treniņspēle. Interesentiem un meistarklases dalībniekiem bija iespēja arī uzdot savus jautājumus vairākkārtējam Latvijas čempionu galvenajam trenerim. Piedalīties meistarklasē kopā ar Orlando Duarti bija aicināti visi telpu futbola treneri un spēlētāji.

Šādu iespēju izmantoja arī Liepājas Futbola skolas treneris Tjago Bomfim da Silva, kurš pēc piedalīšanās meistarklasē atzina, ka "tā bija lieliska pieredze strādāt vismaz uz vienu dienu ar vienu no mūsu paaudzes labākajiem telpu futbola treneriem - mācījāmies gan taktiku, gan tehniku. Mums bija vairāki telpu futbola jauninājumi, ko apgūt, un mēs atcerējāmies arī vecas, bet ļoti svarīgas lietas, devām vietu jaunam skatu punktam. Noteikti jāatzīst, ka tas bija satriecoši pavadīts laiks".

Arī TFK Liepāja komandas vārtsargs Endijs Gūtmanis, kurš piedalījās meistarklasē, norādīja, ka "darbojoties individuāli ar FK Nikars vārtsargu treneri, varēja uzzināt vairākas lietas, ko iepriekš nezināju par futzāla principiem tieši vārtsarga jomā, kas norāda, ka meistarklase ar FK Nikars pārstāvjiem un Orlando Duarti priekšgalā bija ļoti lietderīga. Piedalīšanās meistarklasē viennozīmīgi ir nenovērtējama pieredze, kas vainagojusies ar pozitīvām emocijām, kā arī izcili palicis atmiņā tas, kas meistarklasē pieredzēts – par to, kā vārtsargam pareizi kustēties, izvēlēties pozīciju, dažādas specifiskas lietas."

Orlando Duarte strādā par treneri jau vairāk nekā 30 gadus. Trenera karjeras iesākumā trenēja Lisabonas telpu futbola komandu Sporting - pieckārtējs Portugāles čempionāta uzvarētājs un pasaules čempionāta telpu futbolā, kas norisinājās 2000. gadā, trešās vietas ieguvējs kopā ar Portugāles nacionālo izlasi. Šobrīd, kā jau minēts iepriekš, Orlando Duarte trenē vairākkārtējos Latvijas čempionāta uzvarētājus FK Nikars. Jāatzīmē, ka Orlando Duarte saņēmis UEFA nozīmējumu pildīt sacensību tehniskā inspektora pienākumus gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturā, kas jau šomenes norisināsies Slovēnijā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija