Otrajā LFF Ziemas kausa izcīņas turnīrā jauniešiem 24. un 25. janvārī Rīgā spēkojās U-16 vecuma grupas jeb 2002. dzimšanas gada futbolisti. Otro gadu pēc kārtas šajā konkurencē uzvaras laurus plūca BFC Daugavpils puiši.

 FOTO GALERIJA

 

A post shared by Futbols (@kajbumba) on

Turnīru daugavpilieši ievadīja ar 1:0 panākumu pār Riga FC vienaudžiem, kam sekoja 2:0 uzvara pret SK Super Nova komandu. Sacensību otrās dienas ievadā Latgales pārstāvji ar 2:0 pārspēja arī Rīgas Futbola skolu, bet punktu savam triumfam pielika ar 3:1 panākumu pār vienaudžiem no FK Tukums 2000/TSS.

Pa septiņiem punktiem turnīrā iekrāja Rīgas Futbola skola un Riga FC komandas, kas savā starpā cīnījās neizšķirti 0:0. Pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai, sudraba medaļas kaklā kāra Rīgas Futbola skolas puiši, bet Riga FC futbolisti ierindojās trešajā pozīcijā.

Ar vienu uzvaru ceturtajā vietā ierindojās SK Super Nova, bet tukumnieki šoreiz pie punktiem netika.

KOMANDAS UN REZULTĀTI

Par turnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Aleksejs Šelkovskis (BFC Daugavpils), labākā aizsarga balvu saņēma Dmitrijs Rakuls (BFC Daugavpils), labākā pussarga gods pienācās Rolandam Bočam (Riga FC), savukārt par sacensību labāko uzbrucēju atzina Gļebu Cvetkovu (Rīgas Futbola skola). Turnīra laureātus sveica Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels.

Jau vēstīts, ka kā pirmie LFF Ziemas kausu dalīja U-15 vecuma grupas futbolisti, kad turnīrā pirms nedēļas triumfēja Rīgas Futbola skola – tai šis bija pirmais tituls LFF Ziemas kausa izcīņas piecu gadu pastāvēšanas vēsturē. Noslēgumā 31. janvārī un 1. februārī kā pēdējie savā starpā spēkosies U-14 vecuma grupas jaunieši. Visus trīs turnīrus uzņem Elektrum Olimpiskais centrs Rīgā.

LFF Ziemas kausa turnīra katrā vecuma grupā tradicionāli piedalās komandas, kas iepriekšējā gada Latvijas Jaunatnes čempionātā ierindojās vadošajās vietās. Pērn LFF Ziemas kausa turnīros uzvarēja FS Metta (U-14) un BFC Daugavpils (U-15 un U-16) komandas.

Šādi turnīri jauniešu futbolā tiek organizēti piekto gadu pēc kārtas. Turnīra mērķis un uzdevums ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, noteikt turnīra uzvarētājus un labākos futbolistus, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.


Latvijas Futbola federācija