Svētdien Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē risinājās otrās kārtas spēles tradicionālajā Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrā. Otros panākumus tajā izcīnīja gan pašreizējā titula ieguvēja ABLV Bank, gan arī Baltic International Bank (BIB) un Rietumu banka.

ABLV Bank telpu futbolisti turpināja rakstīt vēsturi, izcīnot 19. uzvaru pēc kārtas sacensību regulārajos čempionātos kopš 2015. gada. Pēdējo trīs sezonu uzvarētāja ne bez grūtībām mazrezultatīvā duelī ar 1:0 pārspēja Latvijas Banka vienību, izšķirošos vārtus cīņas astotajā minūtē gūstot Maksimam Firsovam.

Tāpat bešā nepalika cita ierastā turnīra favorīte BIB, kas ar 6:1 sarūgtināja Norvik banka vienību, hat-trick uzvarētāju sastāvā realizējot Igoram Derbakovam. Trīs no vārtiem BIB guva pēdējo divu minūšu laikā, izcīnot otro uzvaru čempionātā. I. Derbakovs pēc šī mača ar kopumā pieciem trāpīgiem sitieniem izvirzījies sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā.

Pie otrā panākuma svētdien tika arī Rietumu banka, ar rezultātu 4:1 pieveicot BlueOrange vienību. Līdz ar to pēc divām kārtām iezīmējies līderu trijnieks, un šajā sakarā ļoti interesanta solās būt sacensību trešā kārta, kad svētdien plkst. 13:00 spēkus samēros divas sāncenses no šī trio – Rietumu banka un BIB.

Neveiksmīgi sezona sākās Citadele banka telpu futbolistiem, kuri savā pirmajā mačā ar rezultātu 3:7 piekāpās Ernst&Young, vienlaikus arī kļūstot par pirmo komandu, kas turnīra gaitā izpelnās noraidījumu – 29. minūtē pēc atkārtota brīdinājuma saņemšanas laukumu priekšlaikus nācās pamest Aleksandram Sazonovam. Savukārt uzvarētāju sastāvā jāizceļ Madara Tukra veikums, kurš savas komandas labā guva trīs no kopumā septiņiem vārtiem.

Turnīra trešā kārta, kā minēts, risināsies jau šo svētdien ierastajā laikā – no plkst. 12:00 līdz 16:00 – Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē.

Kā ziņots, turnīra uzvarētājs un godalgoto vietu ieguvēji tiks noskaidroti deviņās kārtās, komandām aizvadot viena apļa turnīru. Pēc regulārā čempionāta 18. martā turpat Rīgas 15. vidusskolā no plkst. 10:00 līdz 14:00 risināsies kausa izcīņa, savukārt sacensību laureāti svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti Rīgas Futbola federācijas (RFF) ziemas sezonas noslēguma pasākumā 24. martā naktsklubā un bārā Friends.

Līdzīgi kā iepriekš, turnīru organizē Futbola turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Latvijas Komercbanku asociāciju, Latvijas Bankas Sporta klubu un Rīgas Futbola federāciju (RFF).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija