Piedāvājam mediju pārstāvjiem un futbola līdzjutējiem ekskluzīvu iespēju noklausīties intervijas audio formātā ar Latvijas nacionālās futbola izlases pretinieku UEFA Nāciju līgas D divīzijas 1. apakšgrupas ietvaros - Gruzijas, Kazahstānas un Andoras valstsvienību galvenajiem treneriem / izlases pārstāvjiem. Intervijas ierakstītas Lozannā neilgi pēc izlozes ceremonijas noslēguma.

Intervijas pēc UEFA Nāciju līgas izlozes LOZANNĀ   

  • Vladimirs Veiss, Gruzijas nacionālās izlases galvenais treneris: 

"UEFA Nāciju līgas izveide ļauj reitingā zemāk esošajām izlasēm arī sapņot par nokļūšanu Eiropas čempionātā. Visas mūsu apakšgrupas komandas ar nepacietību gaida turnīra sākšanos. Visas spēles nebūs vieglas. Jaunizveidotā sistēma ir ļoti svarīga komandām, kuras pašlaik attīstās. Iepriekš šīs komandas Eiropas čempionāta finālturnīru vēroja TV ekrānos, tagad tām ir reāls sapnis tajā nokļūt. Mūsu komanda šajā turnīrā ies soli pa solim no spēles uz spēli. Gatavosimies katrai spēlei, jo katrs punkts būs svarīgs. Kā galvenais treneris, esmu iepriekš spēlējis pret Kazahstānu, Latviju un Andoru. Es pazīstu šīs komandas pietiekoši labi... Runājot par savas vadītās izlases gatavību, svarīgākais, lai mūsu futbolistu pirms turnīra būtu veseli. Pēdējā pusgada laikā savainojumos iedzīvojušies mūsu uzbrukuma grupas spēlētāji - labākie futbolisti. Ir svarīgi, lai šie spēlētāji atjaunotos pirms rudens spēlēm. Gruzijā vienmēr bija talantīgi futbolisti. No savas komandas allaž prasu disciplīnu un pozitīvu paškritiku par to, ka esam spējīgi kļūt stiprāki un beidzot kaut ko nopietnu sasniegt!"

  • Kazahstānas nacionālās izlases treneru štāba pārstāvis, pašreizējais U-21 izlases galvenais treneris Talgats Baissufinovs:

"Visa Kazahstānas futbola sabiedrība aktīvi seko līdzi jaunievedumiem Eiropas futbolā. Nāciju līgas izveidi vērtējam ļoti pozitīvi un attiecībā uz jauno spēļu formātu ar aptimismu raugāmies nākotnē. Iespējas katrai komandai ir vienādas. Savā starpā tiksies līdzvērtīgi pretinieki. Tā būs ļoti laba pieredze un spēļu prakse. Vienlaikus ļoti nozīmīgu lomu spēlē arī turnīra sacensību sastāvdaļa. Pirms turnīra tiks stādīts maksimālais mērķis. Mūsu izlases sniegumā ir vērojami vairāki pozitīvi momenti gan pārbaudes spēlēs, gan arī iepriekšējās oficiālājas spēlēs pret Gruziju un Latviju. Vienlaikus arī Andora, ar kuru neesam spēlējuši iepriekšējos gados, ir laba līmeņa komanda, kurai piemīt spāņu futbola virziens. Šī ir līdzvērtīga grupa, tāpēc būs ļoti patīkami uzspēlēt pret šīm komandām, gūt pieredzi un pārbaudīt sevi šādā līmenī jauna formāta turnīrā. Gatavojoties Nāciju līgai, esam jau ieplānojuši aizvadīt pārbaudes spēli pret Ungāriju. Tuvākajā laikā sagaidām arī valstsvienības galvenā trenera apstiprinājumu. No savas puses centīsimies izdarīt visu nepieciešamo sagatavošanās posmā, lai jaunais galvenais treneris varētu produktīvi sagatavot komandu UEFA Nāciju līgas spēlēm!"

  • Andoras nacionālās izlases galvenais treneris Koldo Alvarezs:

"Jaunais turnīrs sniedz iespēju savā starpā spēlēt pēc spēka vienlīdzīgām komandām. Vienlaikus šī ir lieliska iespēja mazajām valstīm aizvadīt šādas sešas spēles triju mēnešu laikā. Nāciju līga palīdzēs mūsu komandai labāk sagatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Iepriekšējā atlases ciklā mums neklājās viegli, palikām pēdējā vietā tabulā. Arī šī grupa nav vienkārša. Saprotam, ka gaidāmās spēles palīdzēs mums uzlabot savu sniegumu. Ļoti labi atceros iepriekšējo maču pret Latvijas izlasi izbraukumā. Šajā spēlē Latvija parādīja savu īsteno spēku."

 

Aleksandrs Starkovs: Pretinieki ir labi zināmi, tās ir dažāda stila komandas

UEFA Nāciju līga: D divīzija, 1. apakšgrupas spēļu kalendārs


Attēlā (priekšplānā) - Gruzijas nacionālās futbola izlases pašreizējais galvenais treneris, slovāku futbola speciālists Vladimirs Veiss (foto - UEFA)

Latvijas Futbola federācija
no Lozannas, Šveicē