Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs kopā ar saviem kolēģiem no visas Eiropas klātienē Lozannā apmeklēja UEFA Nāciju līgas apakšgrupu izlozi, kurā mūsu valstsvienība tika ielozēta vienā apakšgrupā kopā ar Gruziju, Kazahstānu un Andoru. Neilgi pēc izlozes beigām valstvienības galvenais treneris padalījās savos iespaidos par Nāciju līgas turnīru kopumā un novērtēja mūsu izlases apakšgrupu. 

 Aleksandrs Starkovs vērtē UEFA Nāciju līgas izlozi un pretiniekus

"Nāciju līgas izveide ir kārtējais labais UEFA jaunievedums, kas dod stimulu futbola attīstībai Eiropā un palielina interesi futbolam kopumā. Pateicoties šādam nacionālo izlašu spēļu formātam, komandas, kas objektīvi pašlaik neatrodas savas attīstības augstākajā punktā, šobrīd arī var stādīt uzdevumu iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā. Iepriekš ne katram futbolistam karjerā izdevās sasniegt šo mērķi. Pateicoties Nāciju līgai, šodien tas kļūst iespējams," atzinīgi jaunā turnīra izveides ieceri novērtēja valstvienības galvenais treneris. 

"Mūsu apakšgrupa ir pietiekoši interesanta. Spēles stila ziņā tajā ir dažādas komandas. Pretinieki mums ir ļoti labi pazīstami. No šī aspekta tas vēl vairāk palielina interesi šim turnīram. Andora arī var pabojāt nervus jebkurai komandai šajā apakšgrupā. Kazahstānas futbola klubu līmenis pašlaik ir stiprākais šajā apakšgrupā. Gruzija tiek uzskatīta par mūsu grupas favorītu, šai komandai arī ļoti labs sastāvs, kuru vada augsta līmeņa speciālists Vladimirs Veiss," apakšgrupas pretiniekus īsumā novērtēja Aleksandrs Starkovs. 

"Mūsu valstsvienības stādītais uzdevums nemainās. Gan futbolisti, gan treneri, gan līdzjutēji dzīvosim ar vienu vienīgu ideju - katrā spēlē centīsimies uzvarēt un izcīnīt pirmo vietu šajā turnīrā!" uz Latvijas izlases mērķiem norāda Aleksandrs Starkovs.

UEFA Nāciju līga, D divīzijas 1. apakšgrupas spēļu kalendārs

Ko par izlozi saka Latvijas izlases pretinieki?

LFF.lv piedāvā mediju pārstāvjiem un futbola līdzjutējiem noklausīties audio intervijas ar Latvijas nacionālās futbola izlases pretinieku Gruzijas, Kazahstānas un Andoras valstsvienību treneriem. Intervijas tika ierakstītas Lozannā neilgi pēc izlozes ceremonijas noslēguma. 

Intervijas tiek atskaņotas sekojošā secībā:

  • 00:00 - 06:10 Vladimirs Veiss, Gruzijas nacionālās izlases galvenais treneris
  • 06:10 - 10:30 Talgats Baissufinovs, Kazahstānas U-21 izlases galvenais treneris, Kazahstānas nacionālās izlases treneru štāba pārstāvis (Kazahstānas izlasei pagaidām nav apstiprināts galvenais treneris)
  • 10:30 - 12:50 Koldo Alvarezs, Andoras nacionālās izlases galvenais treneris

 

Kā jau ziņots, Latvijas nacionālā futbola izlase šo kalendāru gadu iesāks ar pārbaudes spēli pret Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci Dienvidkoreju. Spēle notiks 3. februārī Antālijā, savukārt valstsvienības kandidātu sarakstu komandas galvenais treneris paziņos preses konferencē šo piektdien, 26. janvārī. Šajā preses konferecē mediju pārstāvji varēs iegūt plašāku komentāru no valstsvienības galvenā trenera arī par UEFA Nāciju līgas izlozi un pretiniekiem.

FOTO - UEFA


Latvijas Futbola federācija
no Lozannas, Šveicē