Aizvadītajā sestdienā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) Optibet Virslīgas čempionātā risinājās kārtējās trīs spēles. Otro zaudējumu sezonā piedzīvoja vicelīdere TFK Rēzekne, kas negaidīti pārliecinoši piekāpās FC Petrow, savukārt uz trešo tabulas pozīciju pēc triumfa pār SK Monarhs pakāpās FK Raba.

TFK Rēzekne un FC Petrow pirmā riņķa mačs pērnā gada oktobra beigās Rīgā noslēdzās ar viesu triumfu spraigā cīņā (4:3), bet šoreiz Ludzas sporta hallē sāncenši pārliecinoši revanšējās ar rezultātu 5:0, divus vārtus gūstot Eduardam Martinam, bet pa vieniem – Edijam Skurjatam, Aleksejam Sergejevam un FC Petrow kapteinim Aleksandram Hudaiberdijevam.

Par spīti šai neveiksmei Rēzeknes komanda saglabāja otro vietu Optibet Virslīgas tabulā, bet tās tuvākās sekotājas – FK Raba un FK Beitar – atrodas vien divu punktu atstatumā.

Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK Raba sestdien Ogres NSC hallē ar rezultātu 7:2 sagrāva turnīra pastarīti SK Monarhs (šo cīņu tiešraidē varēja vērot Sportacentrs.com interneta translācijā), tādējādi pēc izcīnītā panākuma paceļoties uz trešo pozīciju kopvērtējumā. Pēc pirmajām 20 minūtēm FK Raba atradās vadībā ar trīs vārtu pārsvaru (4:1), bet cīņas turpinājumā prata palielināt handikapu līdz piecu vārtu apjomam, hat-trick šajā mačā realizējot Romānam Rožkovskim.

Jāpiebilst, ka otrais puslaiks aizritēja emocionāli saspīlētā un nervozā gaisotnē. Cīņas 27. minūtē pēc konflikta ar sāncenšu kapteini Jevgēniju Hercbergu noraidījumu SK Monarhs rindās izpelnījās Andrejs Perepļotkins, savukārt pēcāk par iejaukšanos tiesneša darbībā arbitru brigāde uz tribīnēm aizsūtīja arī FK Raba un Latvijas izlases galveno treneri A. Šketovu. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām ar neatļautu paņēmienu sāncenšu futbolistu pavisam nedaudz ārpus soda laukuma apturēja SK Monarhs vārtsargs Reinis Sīlis, par ko arī saņēma tiešo sarkano kartīti.

Vēl sestdien Elektrum Olimpiskajā centrā uzvaru svinēja arī New Project Tente, kas ar rezultātu 4:1 sarūgtināja turnīra debitanti Valmiera Glass VIA. Jaunā projekta futbolistiem šī bija ceturtā uzvara sezonā, un patlaban viņi turnīra tabulā ar 13 punktiem ieņem piekto pozīciju.

Tukumniekiem otrais zaudējums 1. līgā

Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās piecas spēles LTFA organizētā Latvijas 1. līgas čempionātā. Rietumu konferencē otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja FK Tukums 2000/TSS, kas tādējādi zaudēja līderes godu, savukārt Austrumos uz otro pozīciju pacēlās TFK Salaspils.

Tukumnieki sestdien jau otro nedēļu pēc kārtas mēroja ceļu uz Liepāju, kur šoreiz samēroja spēkus ar UPTK vienību. Līdzīgi kā pirms nedēļas cīņā ar TFK Liepāja, arī šoreiz Tukuma futbolistiem Liepājas Olimpiskā centra halle nebija veiksmīga – viesi piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:5 un vienlaikus ar to arī pazaudēja līderes godu konferencē.

Tieši pirms šīs spēles turpat Liepājā notika duelis starp TFK Liepāja un FK Nīca/OtankiMill.eu, kur uzvarētājs netika noteikts, cīņai noslēdzoties neizšķirti 3:3. Jāpiebilst, ka uzvaras gadījumā liepājnieki būtu izvirzījušies kopvērtējuma tabulas pirmajā pozīcijā.

Savukārt sestdien Talsu sporta hallē savu trešo uzvaru sezonā kaldināja RSU/Miltiņkrogs-Dobele, kas ar rezultātu 5:2 sarūgtināja vietējo Talsi/FK Laidze vienību.

Līdz ar to Rietumu konferences tabulas priekšgalā izveidojies līderu trijnieks, kurā ietilpst 12 punktu savākušās komandas FC Nikers (šo kārtu izlaida), FK Tukums2000/TSS un TFK Liepāja. Nedaudz labākas vārtu attiecības dēļ savstarpējos mačos (katra no komandām savstarpējās cīņās ir uzvarējusi) nomināli pirmajā vietā šobrīd izvirzījusies FC Nikers.

Tikmēr Austrumu konferencē pārliecinošā līdere LDZ Cargo/DFA aizvadītajās brīvdienās laukumā nedevās, bet divi pārējie mači risinājās svētdien. Pateicoties 6:2 uzvarai pār FK Limbaži, uz kopvērtējuma tabulas otro ailīti pacēlās TFK Salaspils, savukārt Jēkabpils lūši/Ošukalns un Rēzeknes FA/BJSS mačs beidzās ar kaujiniecisku un rezultatīvu neizšķirtu – 6:6.

Latvijas kausa izcīņas pusfinālā iekļūst FK Beitar

Svētdien risinājās arī noslēdzošais Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačs, kur FK Beitar Salaspils sporta namā ar rezultātu 7:4 pieveica SK Monarhs vienību. Jau vēstīts, ka iepriekš vietu kausa turnīra pusfinālā bija nodrošinājušas arī vēl divas Optibet Virslīgas vienības New Project Tente un desmitkārtējā valsts čempione FK Nikars, kā arī 1. līgas Austrumu konferences vadošā komanda LDZ Cargo/DFA.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - FC Petrow