Otros Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sabraukumus 21. janvārī Rīgā un Priekuļos aizvadījušas U-14 vecuma grupas jeb 2004./2005. dzimšanas gada futbolistes, pēc kurām zināmas tās astoņas komandas, kas sacensību noslēgumā cīnīsies par godalgām.

 FOTO GALERIJA

U-14 konkurencē viena apļa spēlēm trīs apakšgrupās sekos izslēgšanas turnīri par vietām - par 1.-8. vietu spēkosies A un B grupu trīs labākās komandas, kā arī C apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas, nākamajām sešām labākajām sadalot 9.-14. pozīciju.

A apakšgrupā sevi pārliecinoši apliecināja Rīgas Futbola skola-1 un FK Iecava, izcīnot pirmās divas vietas. Rīdzinieces svinēja uzvaras visās piecās spēlēs, kamēr Iecavas pārstāves vienīgo reizi bez panākuma palika cīņā tieši pret galvaspilsētas meitenēm, kurām piekāpās ar 1:3. Pa septiņiem punktiem iekrāja Rīgas Futbola skola-2 un SK Līderis komandas, kuru savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti 0:0. Pateicoties labākai gūto un ielaisto vārtu attiecībai, trešo vietu ieņēma un cīņai par medaļām kvalificējās Rīgas kluba otrā vienība.

Arī B apakšgrupā divas komandas izrādījās uzskatāmi pārākas par pretiniecēm – Rēzeknes BJSS uzvarēja visās piecās spēlēs, bet SK Babīte sekoja ar četriem panākumiem, vienīgo neveiksmi piedzīvojot 0:2 zaudējumā rēzeknietēm. Ar septiņiem punktiem pie kārotās trešās vietas tika JFA Jelgava, kas par viena punkta tiesu apsteidza AFA Olaine meitenes.

Visbeidzot, par C apakšgrupas vadošo komandu kļuva četrus panākumus guvusī Talsu NSS, bet ar trim panākumiem otrajā vietā sekoja FS Metta/OSC, kas Talsu vienaudzēm piekāpās ar 1:3. Abās vietās aiz vadošā divnieka sekoja divas FK Liepāja komandas.

Savās grupās ieņemot pēdējās vietas, FK Jūrnieks, FK Priekuļi un FK Tukums-2000 komandas dalību šīs sezonas čempionātā ir noslēgušas.

U-14 VECUMA GRUPAS REZULTĀTI

Pirms tam U-14 vecuma futbolistes pirmos šīs sezonas sabraukumus bija aizvadījušas Rīgā, Piņķos un Talsos. Noslēdzošās spēles šī vecuma futbolistēm būs 10./11. februārī, bet to norises vieta vēl tiks precizēta.

Čempionāta četru vecuma grupu sabraukumus šosezon uzņem laukumi Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Priekuļos, Piņķos, Olainē, Jaunolainē, Talsos un Jelgavā.

Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, bet pagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai. Šogad čempionāta dalībnieku skaits bagātinājies par vēl 12 komandām.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija