Sestdien, 20. janvārī, tika aizvadīts Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta 2005. gadā dzimušajiem trešais posms. Par posma uzvarētājiem jau otro reizi pēc kārtas kļuva SK Kengaroos/TFK Salaspils jaunieši.

Trešais čempionāta posms norisinājās Nīcas sporta hallē, un šajā reizē sešas no astoņām komandām, kas piedalījās posmā, bija FK Nīca, FC Nikers (Kuldīga), FC Gauja (Valmiera), SK Kengaroos/TFK Salaspils, FK Ādaži/ĀBJSS un TFS Nikars-Vanagi (Rīga).

Par posma uzvarētājiem jau otro posmu pēc kārtas kļuva SK Kengaroos/TFK Salaspils, gūstot uzvaras visās spēlēs, kā arī no saviem vārtiem bumbu izņemot tikai vienu reizi, bet vārtus gūstot visvairāk no visām komandām – 14. Posma otra spēcīgākā komanda izrādījās TFS Nikars-Vanagi, kas Nīcā svinēja trīs uzvaras, vienu reizi cīnījās neizšķirti un vienu reizi laukumu atstāja kā zaudētāji.

Sīva cīņa izrādījās par trešo vietu, kur vien pirmspēdējā posma spēlē FC Gauja nospēlētais neizšķirts parādīja tabulas izkārtojumu – vien viens valmieriešu precīzs raidījums pretinieku vārtos un situācija turnīra tabulā varēja būt pavisam citādāka. Savstarpējā spēlē cīnoties neizšķirti, par trešās vietas ieguvējiem kļuva FC Nikers, ar minimālu viena punkta atstarpi aiz sevis atstājot valmieriešus.

Par piekto spēcīgāko posma komandu kļuva FK Ādaži/ĀBJSS, kas, pateicoties uzvarai pār FK Nīca, varēja tabulā aiz sevis atstāt posma mājiniekus.

Kā jau ierasts, apbalvošanā tika pasniegtas balvas ne tikai godalgotajām komandām, bet arī piešķirtas balvas dažādās nominācijās. Par posma labāko vārtsargu tika atzīts Krišjānis Mikāls (FC Nikars), par labāko spēlētāju – Tomass Kotrims (SK Kengaroos/TFK Salaspils). Ar pieciem vārtiem par posma rezultatīvāko kļuva Toms Evertovskis (TFS Nikars–Vanagi). Par posma labāko treneri tika atzīts valmieriešu pārstāvis Ingus Ķirsis (FC Gauja). Īpašu paldies Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) kolektīvs saka arī FK Nīca kluba vadītājam Ingaram Kalējam par palīdzību sacensību organizēšanā!

Noslēdzoties posmam, tika aizvadīts vēl viens īpašs notikums – telpu futbolistu un telpu futbola treneru meistarklase ar Portugāles speciālistu un vairākkārtējo Latvijas čempionu, FK Nikars galveno treneri Orlando Duarti. Meistarklases programmā bija gan teorētiskā, gan praktiskā treniņa daļa.

Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāts 2005. gadā dzimušiem jauniešiem tiek aizvadīts četros posmos, no kuriem katra komanda piedalās trīs posmos, bet piektajā kvalifikācijas posmā startēs visas astoņas čempionātā dalību ņēmušās komandas. Katrā posmā tiek izspēlēts apļa turnīrs, kur komanda spēlē katra ar katru. Piecu posmu kopvērtējumu četri labākie rezultāti (vērā tiks ņemti trīs komandas labākie posmi) iekļūs finālsacensībās.

LTFA lūdz pievērst uzmanību tam, ka nākamā Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta posma norises vieta ir tikusi mainīta! Posms norisināsies Sējas novada sporta centrā 17. februārī, kur tiksies sešas no astoņām čempionāta dalībniecēm, lai aizvadītu ceturto no pieciem kvalifikācijas posmiem.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija