Ar Rīgas Futbola skolas uzvaru noslēdzies pirmais no trim LFF Ziemas kausa izcīņas turnīriem jauniešiem, kurā 17. un 18. janvārī Rīgā spēkiem mērojās piecas U-15 vecuma jeb 2003. dzimšanas gada futbolistu komandas.

 FOTO GALERIJA

Rīgas Futbola skolai šis ir pirmais tituls LFF Ziemas kausa izcīņas piecu gadu pastāvēšanas vēsturē.

 

A post shared by Futbols (@kajbumba) on

Četrās turnīra spēlēs rīdzinieki iztika bez zaudējumiem, pirmo vietu nodrošinot jau pēc pirmajiem trim mačiem, kuros tika pārspēti Riga FC (2:1), SK Super Nova (3:0) un FK Tukums 2000/TSS (2:0) vienaudži. Sacensību noslēgumā sekoja 0:0 neizšķirts pret BFC Daugavpils komandu, kas ierindojās otrajā vietā, sakrājot sešus punktus. Pie sešiem punktiem tika arī SK Super Nova puiši, tomēr viņiem kopvērtējumā bija jāsamierinās ar trešo vietu, jo savstarpējā mačā pret BFC Daugavpils komandu tika piedzīvots zaudējums ar 0:1.

KOMANDAS UN REZULTĀTI

Par turnīra labāko aizsargu tika nosaukts Maksims Rodčenko (BFC Daugavpils), labākā pussarga balvu saņēma Artjoms Druzenko (SK Super Nova), labākā uzbrucēja godā tika celts Artūrs Ostapenko (Rīgas Futbola skola), savukārt par labāko vārtsargu nosauca Edvardu Šipicinu (Rīgas Futbola skola). Kausus un medaļas komandām pasniedza Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes loceklis un Jaunatnes futbola komitejas priekšsēdētājs Arturs Zakreševskis.

Turpinājumā 24. un 25. janvārī sekos turnīrs U-16 futbolistiem, bet 31. janvārī un 1. februārī kā pēdējie savā starpā spēkosies U-14 vecuma grupas jaunieši. Visus trīs turnīrus uzņem Elektrum Olimpiskais centrs Rīgā.

LFF Ziemas kausa turnīra katrā vecuma grupā tradicionāli piedalās komandas, kas iepriekšējā gada Latvijas Jaunatnes čempionātā ierindojās vadošajās vietās. Pērn LFF Ziemas kausa turnīros uzvarēja FS Metta (U-14) un BFC Daugavpils (U-15 un U-16) komandas.

Šādi turnīri jauniešu futbolā tiek organizēti piekto gadu pēc kārtas. Turnīra mērķis un uzdevums ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, noteikt turnīra uzvarētājus un labākos futbolistus, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.


Latvijas Futbola federācija