Visiem futbola cienītājiem uzvara parasti asociējas ar laukumā notiekošo. Vislielākās emocijas ir tad, kad tava komanda pēdējā spēles minūtē iesit uzvaras vārtus vai atspēlējas, būdama zaudētajos visu spēles laiku. Bet dažreiz svarīgas uzvaras tiek izcīnītas menedžeru kabinetos. Par šādu uzvaru kļuva Rīgas Futbola skolas U-18 komandas dalības apstiprinājums starptautiskajā turnīrā Viareggio Cup, stāsta klubs.

Viareggio Cup jeb Karnevāla kauss ir viens no svarīgākajiem jaunatnes futbola turnīriem pasaulē, ka arī talantu parāde Eiropas klubiem. Šo turnīru ir oficiāli atzinuši Itālijas Futbola federācija, Itālijas Nacionālā Olimpiskā komiteja, UEFA un FIFA. Turnīrs tiek rīkots jau kopš 1949. gada, bet dalībnieku atlase notiek stingri ar organizatoru uzaicinājumiem.

Ik gadu turnīrā piedalās stiprākās Itālijas un visas pasaules futbola akadēmijas. Pēdējos gados starp dalībniekiem bijuši Juventus (Itālija), AC Milan (Itālija), Inter (Itālija), Belgrano (Argentīna), Club Brugge (Beļģija), PSV (Nīderlande), Rijeka (Horvātija), Dukla (Čehija), Napoli (Itālija), Fiorentina (Itālija), Atalanta (Itālija), Pumas (Meksika), Feyenoord (Nīderlande) un citi.

Dažādos gados turnīrā ir piedalījušies tādi pasaulē pazīstami treneri kā Gasperini, Prandelli un Lipi, kā arī vesela virkne ar spēlētājiem, kuri vēlāk kļuva par pasaules zvaigznēm - Prosinečki, Bufons, Pirlo, Nesta, Gatuzo, Badžio, Milutinovičs, Batistuta, Lams, Immobile, Lukaku un citi.

Turnīrs šogad notiks no 12. līdz 28. martam. Tajā pirmo reizi piedalīsies komanda no Baltijas valstīm – RFS.

Rīgas Futbola skolas direktora vietnieks Vladimirs Šteinbergs: "Pateicoties Latvijas Futbola federācijas (LFF) palīdzībai un sniegtajam atbalstam, šodien mūsu jaunajiem futbolistiem tiek dota iespēja parādīt sevi visai Eiropai, ko var salīdzināt laikam tikai ar dalību UEFA Jaunatnes Čempionu līgas Play-off posmā, un tas ir milzīgs avanss. Rīgas Futbola skola jau vismaz divus gadus tiek orientēta uz konkurētspējīgu futbolistu sagatavošanu, kuri būtu spējīgi sevi pierādīt Eiropas lielāko akadēmiju un klubu līmenī. Jau šodien katrā vecuma grupā mums ir vairāki futbolisti ar milzīgu potenciālu, par kuriem ir interese no futbola lielvalstīm, savukārt mūsu uzdevums ir maksimāli palīdzēt šim potenciālam realizēties jo, manuprāt, mums jau šobrīd ir Latvijas labākie treneri vecumā no 12 gadiem, liels pašvaldības atbalsts, lieliska infrastruktūra un, pats galvenais, vēlme strādāt un attīstīties."

​Vairāk par Viareggio Cup


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola skola