Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgas pirmajā etapā atlicis aizvadīt vairs tikai vienu spēli, bet jau tagad zināmas visas deviņas komandas, kas nākamajā posmā turpinās spēkošanos par godalgotajām vietām. Pēdējās četras vakances aizpildīja Garāža, Cerber, Evolution Latvia un FK Kadaga vienības.

Sacensību A apakšgrupā jau iepriekš vadošajā trijniekā vietu bija garantējusi Estoty/JOMA TEAM, kas divās noslēdzošajās cīņās uzveica NAPALM vienību (7:6 un 5:3), tādējādi sacensību pirmo etapu noslēdzot ar 31 punktu un vadošo pozīciju kopvērtējuma tabulā.

Otru ceļazīmi cīņas turpināšanai par medaļām šajā grupā nopelnīja ārpus konkurences startējošā Garāža, kura līgas pirmo etapu noslēdza ar izcilu veikumu – deviņi punkti trijos mačos. Garāža telpu futbolisti guva virsroku dueļos ar USB (3:1), RegVardy (6:4) un Cerber (3:1), sasniedzot 24 punktu apjomu un nodrošinot apakšgrupas vicelīderes godu. Punkta atstatumā no otrās vietas finišēja Cerber, kas bez jau minētās neveiksmes pret Garāža svinēja svarīgu panākumu pār vienu no tiešajām konkurentēm RegVardy (3:1), kā arī dalīja punktus uz pusēm ar LJA – 1:1.

Pavisam netālu ārpus līderu trijnieka palika RegVardy (22), kā arī Rīgas Pašvaldības Policija (20), kas savā noslēdzošajā mačā ar 3:1 uzveica USB.

Četri mači iepriekšējā nedēļā risinājās B grupā, kur jau pirms tam bija noskaidrotas trīs labākās vienības – EUROLOGI/GiftPrint.LV (36), RTU/Viesulis (34) un RAITA (30). EUROLOGI/GiftPrint.LV Izaicinājuma līgas pirmo etapu noslēdza ar spraigā duelī izcīnītu panākumu pār FK TUC/Ropaži (2:1), savukārt RTU/Viesulis cīnījās neizšķirti ar ceturtās pozīcijas īpašnieci AVANTEX (22) – 2:2.

Vēl šajā apakšgrupā ropažnieki ar 5:1 pieveica kopvērtējuma pastarīti Baldone, savukārt OSK Ostnieks/Marshal FC guva virsroku cīņā pret FC PETROW STAR – 5:4. B grupas ietvaros vēl atlicis aizvadīt maču starp RAITA un AVANTEX, taču tā gala iznākums nekādā veidā nevar ietekmēt situāciju kopvērtējuma tabulā.

Visbeidzot, C apakšgrupā iepriekš vietu pirmajā trijniekā bija garantējusi Industrial Steel Group, kas līderes statusu saglabāja arī par spīti pieticīgajam veikumam savās noslēdzošajās spēlēs – viens punkts trijos mačos. Industrial Steel Group samērā negaidīti piekāpās tabulas lejasgala vienībai AFK Laikmets (1:4) un Evolution Latvia (2:4), kā arī cīnījās neizšķirti pret FK Kadaga (3:3), kur spēles gaitā neprata nosargāt komfortablo 3:0 handikapu.

Otro vietu grupā izcīnīja Evolution Latvia, kas bez minētās uzvaras pār Industrial Steel Group (25) citā mačā ar 2:0 uzveica arī FK Kadaga (21), kas, iegūstot divus punktus pēdējās trīs spēlēs (bez jau minētajiem rezultātiem cīnījās neizšķirti arī ar FK Partizāns), ieņēma trešo pozīciju.

Uzreiz aiz borta jeb vadošā trijnieka C apakšgrupā palika 18 punktus savākušās LSPA/Husky un FK Ķekavas novads. Ķekavas kluba telpu futbolistiem vēl bija palikušas teorētiskas izredzes iekļūt pirmajā trijniekā, taču pašu zaudētie punkti (1:1 pret AFK Laikmets) un tiešo konkurentu veikums neļāva viņiem šo mērķi sasniegt.

Deviņas spēcīgākās vienības jeb pa trim no katras apakšgrupas no 22. janvāra uzsāks spēkošanos par medaļām D apakšgrupā, deviņas nākamās labākās komandas E grupā sadalīs vietu izkārtojumu no 10. līdz 18. pozīcijai, savukārt atlikušās piecas līgas dalībnieces F grupā spēkosies par 19.-23. vietu.

Rīgas kausā startēs 10 komandas

Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās izloze Rīgas telpu futbola kausa izcīņai, kur dalību apstiprinājušas desmit komandas. Četras no tām turnīru uzsāks no astotdaļfināla kārtas, kur abi dueļi risināsies jau šo ceturtdien – plkst. 20:00 Rīgas 89. vidusskolā plānots mačs starp NAPALM un RTU/Viesulis vienībām, savukārt plkst. 21:40 Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā spēkus samēros divas citas Izaicinājuma līgas komandas Napalm un RTU/Viesulis.

Ceturtdaļfinālā šo abu pāru veiksminiecēm pievienosies vēl sešas vienības – Latvijas telpu futbola Virslīgu pārstāvošā New Project, 1. līgas čempionāta dalībniece PB Line/Dinair, kā arī četras Elites līgas komandas Bettend.com, DSV Transport, FC INTER STAR un Futbola Parks/LSPA.

Ceturtdaļfināla spēles plānots aizvadīt līdz februāra vidum, pusfināli risināsies līdz 11. martam, savukārt fināls plānots 18. vai 23. martā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija