Latvijas un Igaunijas futbola federācijas pērn vienojās par kādreizējās Livonijas kausa izcīņas atjaunošanu, kurā pirms jaunās sezonas par trofeju spēkojas abu valstu nacionālo čempionātu uzvarētāji. Livonijas kausa izcīņas atgriešanās spēle notiks 4. februārī plkst. 16:00 Igaunijas Futbola asociācijas (EJL) futbola hallē Tallinā.

SEKO LĪDZI SPĒLEI

Cīņā par trofeju dosies Latvijas čempioni Spartaks Jūrmala un Igaunijas pērnās sezonas labākā komanda FC Flora no Tallinas.

Abu valstu futbola federāciju vienošanās paredz, ka Livonijas kausa izcīņas spēle katru gadu Latvijā un Igaunijā notiks pamīšus.

Livonijas kauss iepriekš izspēlēts piecas reizes – 2003., 2004., 2005., 2008. un 2011. gadā. Trīs reizes trofeju ieguvis Skonto FC klubs no Latvijas, bet pa vienai reizei spēlē starp Latvijas un Igaunijas čempioniem uzvarējis FK Ventspils klubs no Latvijas un Igaunijas pārstāvji Tallinas Flora. Pašlaik Livonijas kausa trofeja atrodas Tallinā, kur to glabā līdz šim pēdējie tās ieguvēji Flora klubs.

Livonijas kausa izcīņas starp vēsturiskā Livonijas ordeņa pašreizējās teritorijas valstīm idejas iniciatori savulaik bijuši Igaunijas puses pārstāvji.


Latvijas Futbola federācija