Aizvadītajā nedēļas nogalē savas pirmās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta jaunās sezonas spēles aizvadījušas piecas vecākās grupas otrās divīzijas komandas un visas 14 vienības, kas spēkojas U-12 vecuma grupā.

 FOTO GALERIJA

Čempionāta vecākajā grupā, kas sadalīta divās divīzijās, spēkiem mērojas 2003. dzimšanas gada un vecākas futbolistes. Otrajā divīzijā iepriekš savas pirmās spēles bija aizvadījušas C un D apakšgrupu komandas, bet 13. janvārī Maltā pirmoreiz satikās piecas A apakšgrupas vienības.

Pirmajā sabraukumā sevi identiski labi apliecināja Preiļu BJSS un Rīgas Futbola skola-3 komandas, kas uzvarēja abās aizvadītajās spēlēs un iekrāja identiskus rādītājus gūtajos un zaudētajos vārtos. Savstarpējs 1:1 neizšķirts pa punktam atnesa Rēzeknes BJSS/FA un Rēzeknes novada BJSS futbolistēm, bet bez punktiem šoreiz mājup devās FK Priekuļi dāmas.

Otro reizi šīs komandas pulcēsies 3. februārī Priekuļos, bet kā nākamās sezonu 27. janvārī Rīgā uzsāks B apakšgrupas vienības.

Otrās divīzijas spēļu kalendārs un rezultāti

Otrajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm atkarībā no grupās ieņemtajām vietām sekos izslēgšanas turnīri par 1.-8., 9.-16. un 17.-20. vietu, cīņai par godalgām kvalificējoties katras grupas divām labākajām vienībām.

Savukārt 14. janvārī sezonu uzsāka visas U-12 vecuma grupas komandas jeb 2006.-2007. dzimšanas gada futbolistes.

Septiņas A apakšgrupas vienības pulcējās Jaunolainē, kur pa deviņiem punktiem izdevās iekrāt gan AFA Olaine, gan FK Liepāja-1 komandām. Pa divām uzvarām un vienam zaudējumam turnīra tabulā ierakstīja Talsu NSS/FK Brocēni un FK Iecava, bet pie viena punkta tika FK Liepāja-2 un FK Tukums-2000 meitenes, kuras savstarpējā mačā cīnījās neizšķirti 2:2. Trīs reizes laukumu kā zaudētājas šoreiz atstāja SK Imanta pārstāves.

Paralēli tam Piņķos pirmoreiz satikās septiņas B apakšgrupas vienības, kuru vidū izcēlās Rīgas Futbola skola-1, uzvarot visos trīs mačos. Pa diviem panākumiem svinēja FS Metta/OSC un SK Super Nova meitenes, bet četrus punktus kaldināja SK Babīte komanda. Pārējās trīs vienības – Šitika Futbola skola/74.vsk, Rīgas Futbola skola-2 un SS Metta – izcīnīja pa vienam punktam.

Otros sabraukumus komandas šajās pašās vietās aizvadīs 18. februārī.

U-12 vecuma grupas spēļu kalendārs un rezultāti

U-12 vecumā pēc viena apļa spēlēm 1.-8. vietu dalīs katras grupas četras spēcīgākās vienības, pārējām spēkojoties par 9.-14. pozīciju.

Čempionāta četru vecuma grupu sabraukumus šosezon uzņem laukumi Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Priekuļos, Piņķos, Olainē, Jaunolainē, Talsos un Jelgavā.

Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, bet pagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai. Šogad čempionāta dalībnieku skaits bagātinājies par vēl 12 komandām.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija