Sešu dienu garumā janvārī un februārī Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā pulcēsies Latvijas labākās U-14, U-15 un U-16 vecuma grupu komandas, lai spēkotos LFF Ziemas kausa izcīņas turnīros jauniešiem.

LFF Ziemas kausa turnīra katrā vecuma grupā tradicionāli piedalās komandas, kas iepriekšējā gada Latvijas Jaunatnes čempionātā ierindojās vadošajās vietās. Šosezon sacensību dalībnieku rindas veido BFC Daugavpils, FK Liepāja, JFC Skonto, Rīgas Futbola skola, SK Super Nova, FK Tukums 2000/TSS un Riga FC klubu komandas.

Kā pirmie cīņā dosies U-15 vecuma grupas futbolisti, kuri spēkosies 17. un 18. janvārī, pēcāk 24. un 25. janvārī sekos turnīrs U-16 futbolistiem, bet 31. janvārī un 1. februārī kā pēdējie savā starpā spēkosies U-14 vecuma grupas jaunieši.

KOMANDAS, KALENDĀRS, REZULTĀTI UN KOPVĒRTĒJUMS

Divu dienu garumā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, kas katru dienu tiks ievadīts plkst. 9:45. Skatītājiem ieeja Elektrum Olimpiskā centra futbola halles tribīnēs ir bez maksas.

Pērn LFF Ziemas kausa turnīros uzvarēja FS Metta (U-14) un BFC Daugavpils (U-15 un U-16) komandas.

Šādi turnīri jauniešu futbolā tiek organizēti piekto gadu pēc kārtas. Turnīra mērķis un uzdevums ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, noteikt turnīra uzvarētājus un labākos futbolistus, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.


Latvijas Futbola federācija