Otrdien, 9. janvārī, Elektrum Olimpiskajā centrā, klātesot turnīra organizatoriem, sadarbības partneriem un komandu pārstāvjiem, norisinājās izloze, kurā 62 zēnu un 10 meiteņu komandas tika sadalītas 2018. gada sezonas Rīgas skolu telpu futbola kausa apakšgrupās.

KOMANDU SADALĪJUMS

Atklājot izlozi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes Sporta un interešu izglītības iestāžu nodaļas galvenā speciāliste Ilva Salmiņa, kā arī Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Sanita Bučiniece pauda gandarījumu par jauniešu aktīvo dalību turnīrā, kas ik gadu paaugstinās, kā arī vēlēja veiksmi un izturību visām komandām, kas piedalās Rīgas skolu telpu futbola kausā.

 FOTO GALERIJA

Arī Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Lašenko pēc notikušās izlozes atzina, ka "Skolu turnīrs ir nozīmīgs turnīrs, kas dažu gadu laikā spējis piesaistīt futbolam simtiem bērnu un jauniešu. Pirmajā gadā LTFA pārstāvji apmeklēja visas Rīgas skolas un organizēja tikai četru komandu turnīru, pēc gada mums bija 16 komandas, trešajā gadā mums bija jau 23 komandas, bet tagad mums ir 62 zēnu komandas un 10 meiteņu komandas! Tas nozīmē, ka mēs ejam pareizā virzienā, ka futbols ir Latvijas bērnu un jauniešu sirdīs. Tuvākajos gados plānojam paplašināt turnīru ar reģionu komandām, pārvēršot to par visas valsts mācību iestāžu vienu no nozīmīgākajiem sporta notikumiem. Vēlu panākumus visām komandām!"

 IZLOZES IERAKSTS

Kā jau minēts iepriekš, 2018. gada sezonā piedalās rekordliels komandu skaits – 62 zēnu komandas, kas sadalītas 18 apakšgrupās sešos rajonos un priekšpilsētās. Jāatzīmē, ka pirmoreiz Rīgas skolu telpu futbola kausā tiek rīkots arī atsevišķs turnīrs meitenēm, kurā tiks pārstāvētas desmit skolas, kas sadalītas divās apakšgrupās.

Turnīru organizē LTFA, Ghetto Games un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde. Rīgas skolu telpu futbola kauss norisinās sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), Rīgas Futbola federāciju (RFF), autoskolu Credo Autoprieks, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA, kā arī LTFA Virslīgas un 1. līgas atzītākajiem specialistiem jeb mentoriem.

Katra no skolu komandām var izmantot piedāvāto mentoru palīdzību, kas apmāca komandu telpu futbola pamatiemaņās, palīdz vadīt komandu un strādā ar komandu pēc individuāli sagatavota plāna. Šajā gadā par turnīra mentoriem kļuvuši ne tikai C-LFF licences telpu futbola treneri, bet arī Latvijā plaši pazīstami telpu futbola speciālisti no labākajām Latvijas telpu futbola komandām. 


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto – Alex Puskins