Pagājušās nedēļas izskaņā, 6. janvārī, 2018. gada sezonu sāka Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu akadēmija, kad uz testēšanu bija uzaicināti kopumā 28 kandidāti no visiem Latvijas reģioniem. Kandidāti dienas gaitā kārtoja teorētiskās un fiziskās sagatavotības testus.

Tiesneši un asistenti kārtoja sekojošus fiziskās sagatavotības testus:

  • Tests 6×40 metri | 6 reizes 40 m sprints ar 30 sekunžu pauzi. Labākie rezultāti - Vladimirs Šlikovs (Zemgale), Ingus Zaharāns (Ziemeļaustrumi), Raitis Gutāns (Ziemeļaustrumi) un Igors Svarinskis (Rīga).
  • Intervālu tests 40-75 | 40 paātrinājumi, kur 15 sekundēs veicami 75 metri ar sekojošu 22 sekunžu pauzi.

Teorētisko zināšanu pārbaudē LFF Tiesnešu akadēmijas kandidātiem bija jāatbild uz desmit jautājumiem par futbola noteikumiem un desmit jautājumiem par futbola noteikumu interpretāciju. Noteikumu interpretācijas testā vislābākos rezultātus parādīja Andrejs Gluhovs (Rīga), Sergejs Šacmans (Rīga), Edvards Bovins (Latgale), Jevgeņijs Ķeziks (Zemgale), Dāvis Haluss (Ziemeļaustrumi) un Igors Svarinskis (Rīga).

Pārbaužu noslēgumā notika video tests, kurā kandidāti tika testēti ar 20 video momentiem no jaunākā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) sagatavotā materiāla. Labākos rezultātus uzrādīja Niks Grīslis (Ziemeļaustrumi), Aleksejs Groznovs (Ziemeļaustrumi) un Emīls Hrštičs (Kurzeme).

 FOTO GALERIJA

Jau janvāra vidū sāksies LFF Tiesnešu akadēmijas nodarbības, uz kurām tiks uzaicināti tie kandidāti, kuri veiksmīgi nokārtojuši testus. Gaidāmo nodarbību laikā notiks gan praktiskā tiesāšana, gan teorijas nodarbības, kuras vadīs labākie LFF tiesnešu instruktori.

Labākie LFF Tiesnešu akadēmijas dalībnieki martā tiks uzaicināti uz 1. līgas tiesnešu semināru un tiks iekļauti kandidātu sarakstā komanda.lv 1. līgas un Virslīgas dublieru čempionāta apkalpošanai.


Latvijas Futbola federācija