Pēc aizvadītās nedēļas spēlēm Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā noskaidrojās piektā no deviņām komandām, kas sacensību nākamajā posmā turpinās spēkošanos par godalgotajām vietām. Par to kļuva pašreizējā A grupas līdere Estoty/JOMA TEAM.

Estoty/JOMA TEAM savā iepriekšējās nedēļas vienīgajā duelī, otrajā puslaikā gūstot četrus vārtus, ar rezultātu 5:1 pārspēja Garāža vienību, sasniedzot 25 punktu robežu A apakšgrupas tabulā. Līderei vēl atlicis aizvadīt divus mačus, bet jau tagad ir skaidrs, ka tā pat teorētiski vairs nevar ierindoties ārpus trīs labāko grupas vienību pulka.

Ar 22 punktiem A grupā otro pozīciju ieņem RegVardy, kas aizvadītajā nedēļā laukumā nedevās, kamēr trešajā vietā ierindojas Cerber (19). Pēdējā tikās ar USB , cīnoties neizšķirti 1:1. Reālas izredzes iekļūt vadošajā trijniekā saglabā arī divu nākamo pozīciju īpašnieces Rīgas Pašvaldības Policija (17) un Garāža (15), tāpat teorētiskas izredzes aizķerties šajā trio ir NAPALM (14) vienībai, kas savā iepriekšējā duelī ar 3:1 sarūgtināja LJA.

Pieci mači iepriekšējā nedēļā risinājās B grupā, kur jau pirms nedēļas bija noskaidrotas visas trīs labākās vienības – RTU/Viesulis (33), EUROLOGI/GiftPrint.LV (30) un RAITA (30). Katra no šīm komandām pēdējos mačos kaldināja pa vienam panākumam, kad RTU/Viesulis, pateicoties Andreja Baumaņa noslēdzošajā minūtē gūtajiem vārtiem, ar 5:4 pieveica AVANTEX, EUROLOGI/GiftPrint.LV ar 10:0 sagrāva apakšgrupas pastarīti Baldone, savukārt RAITA pārspēja OSK Ostnieks/Marshal FC ar 7:3.

Vēl šajā grupā divkārt četru dienu laikā spēkus samēroja FK TUC/Ropaži un FC Petrow Star, katrai no sāncensēm gūstot pa uzvarai izbraukuma mačā ar identisku rezultātu 3:2.

Visbeidzot, C apakšgrupā jau iepriekš garantējusi vietu pirmajā trijniekā bija līdere Industrial Steel Group (27), kas aizvadītajā nedēļā papildināja punktu bagāžu ar uzvaru pret FK Partizāns. Uz divām atlikušajām vakancēm joprojām ir trīs pretendentes - pa 19 punktiem savākušās FK Kadaga un Evolution Latvia, kā arī FK Ķekavas novads (17), kas apsteigt kādu ko iepriekš minētajām konkurentēm var tikai pie ļoti lielas sportiskās veiksmes. Proti, ķekaviešiem pašiem jāuzvar atlikusī spēle pret grupas pastarīti AFK Laikmets, kā arī jācer, ka FK Kadaga savos trijos mačos nesavāks nevienu punktu vai arī Evolution Latvia divās cīņās iegūs ne vairāk par vienu punktu.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais futbolists joprojām ir 28 vārtus guvušais Andrejs Bakradze (EUROLOGI/GiftPrint.LV).

Organizatori vēlas atgādināt, ka līdz 10. janvārim turpinās pieteikšanās tradicionālajai Rīgas kausa izcīņai, kur pērn par čempioni kļuva FC INTER STAR vienība. Pašreizējā titula ieguvēja jau ir apstiprinājusi dalību arī šī gada kausa turnīrā, tāpat sacensībām šobrīd pieteikušās vēl septiņas citas vienības – Napalm, FK Kadaga, RTU/Viesulis, DSV Transport, Bettend.com, New Project un Futbola Parks/LSPA.

Rīgas kausa izcīņas izloze notiks svētdien, 14. janvārī, plkst. 19:00 Elites līgas spēles starp Bettend.com un FREE vienībām pārtraukumā  (pirms plkst. 19:30 paredzētā dueļa starp 2017. gada Superkausa ieguvēju JakoSport&Graanul Pellets un šīs pašas sezonas Rīgas kausa čempioni FC INTER STAR).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija