Jau sesto uzvaru pēc kārtas Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvajā līgā izcīnījusi GiftPrint.LV/EUROLOGI, kas šobrīd ir pārliecinoša kopvērtējuma līdere. Tās tuvākās sekotājas FK Stopiņi/LAS, TFK LATS/METALS.LV un Estoty/JOMA TEAM LEGENDS atrodas piecu punktu atstatumā.

Alternatīvās līgas sestā kārta risinājās gandrīz pašā pērnā gada izskaņā (29. decembrī), kā arī aizvadītajā piektdienā. Turnīra līderi šoreiz samēroja spēkus ar kopvērtējuma tabulas lejasgalā esošo FK Ziemeļblāzma vienību, ļoti rezultatīvā duelī triumfējot ar rezultātu 9:6. Jau pirmo 20 minūšu laikā abas sāncenses kopā guva deviņus vārtus (6:3 GiftPrint.LV/EUROLOGI labā), bet pēc pārtraukuma katra atzīmējās ar vēl trim precīziem sitieniem. Jāatzīmē, ka FK Ziemeļblāzma otrā puslaika ritējumā divkārt spēja sadeldēt rezultāta deficītu līdz minimumam (5:6 un 6:7), tomēr cīņas izskaņā ar divu vārtu guvumu komfortablu pārsvaru atjaunoja sacensību līdere.

Citā mačā četri Mihaila Suvorova trāpīgie raidījumi ļāva Estoty/JOMA TEAM ar rezultātu 5:3 pieveikt FK Stopiņi/LAS, kurai tas kļuva par pirmo zaudējumu šajā sezonā. Savukārt par visā līgā iespaidīgāko uzvaru parūpējās TFK LATS/METALS.LV, kas ar 12:1 sagrāva RISEBA vienību. Tādējādi gan Estoty/JOMA TEAM, gan TFK LATS/METALS.LV punktu izteiksmes ziņā noķēra otrās vietas īpašnieci FK Stopiņi/LAS, un šobrīd visām minētā trio dalībniecēm ir pa 13 punktiem – tieši par pieciem mazāk nekā līderei GiftPrint.LV/EUROLOGI.

Uz piekto pozīciju līgas tabulā pacēlās FC Maskachka 2 (12 punkti), kas, atspēlējot 0:2 rezultāta starpību, ar 3:2 beigās pārspēja FC ORIS. Savukārt vēl viens kopvērtējuma augšgala vienību savstarpējais duelis starp Ropaži (11) un TRILINES (10) vienībām noslēdzās neizšķirti 2:2.

Visbeidzot, vēl vienā duelī pirmo panākumu Alternatīvajā līgā pēc piecu neveiksmju sērijas kaldināja PFD, kas ļoti pārliecinoši ar 6:0 sagrāva FK Labas preces.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta vienvadībā pēc šīs kārtas izvirzījās FC Maskachka 2 futbolists Aleksejs Gavrikovs, kurš kopumā pretinieku vārtsargus sarūgtinājis jau desmit reizes.

Līgas nākamā kārta Rīgas 15. vidusskolā risināsies 12. un 19. janvārī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija