Sestdien notika divas spēles Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā Optibet Virslīgas čempionātā, kur spraigās cīņās uzvaras izcīnīja FK Beitar un New Project Tente vienības. Pateicoties iegūtajam panākumam, FK Beitar telpu futbolisti kopvērtējuma tabulā pacēlās uz otro vietu, apsteidzot TFK Rēzekne komandu.

FK Beitar aizvadītajā nedēļas nogalē izbraukumā Saulkrastu Sporta centrā samēroja spēkus ar turnīra tabulas pastarīti SK Monarhs, kas pirms šīs spēles bija papildinājusi sastāva rindas ar no FK Beitar pārnākušo Aleksandru Zeņkovu, kā arī ar Pāvelu Jermiļinu (pērn - FC Petrow) un kādreizējo Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētāju Andreju Perepļotkinu (2015./2016. gada sezonā pārstāvēja FK Raba).

Laukuma saimnieki šajā cīņā bija ļoti tuvu tam, lai iegūtu pirmo punktu šajā sezonā – vēl pusotru minūti pirms tiesneša beigu svilpes rezultāts bija neizšķirts 2:2. Tomēr pašā mača izskaņā FK Beitar vienības kapteinis Andrejs Šustrovs guva trešos vārtus, ļaujot savai pārstāvētajai vienībai izcīnīt sesto uzvaru čempionātā – 3:2.

Pēc šī panākuma FK Beitar pacēlās uz otro vietu Optibet Virslīgas kopvērtējumā, par punktu apsteidzot TFK Rēzekne vienību. Tiesa, rēzeknieši salīdzinājumā ar tiešajiem konkurentiem aizvadījuši par divām spēlēm mazāk un jau gaidāmajā nedēļas nogalē pēc mača ar Valmiera Glass VIA var atgūt vicelīderu statusu.

Ne mazāk spraigi sestdien Vidzemes Olimpiskajā centrā aizritēja cīniņš starp valmieriešiem un New Project Tente. Pēc līdzvērtīgi aizvadītā pirmā puslaika (1:1) visi izšķirošie notikumi risinājās spēles noslēdzošajās četrās minūtēs. Vispirms komandas debitants Maksims Vasiļjevs izvirzīja vadībā jaunā projekta futbolistus, savukārt drīz pēc tam uz New Project Tente vārtiem tika nozīmēts 6 metru soda sitiens, kuru realizēja Maksims Koļesņikovs. Un arī tas vēl nebija viss – tieši minūti pirms mača beigām Aleksejs Lavrenovs, izmantojot pretinieku kļūdu aizsardzības zonā, guva trešos vārtus, palīdzot New Project Tente izcīnīt uzvaru ar 3:2.

LDZ Cargo/DFA nostiprina vadību Austrumu konferencē

Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās arī sešas cīņas LTFA organizētajā Latvijas 1. līgas čempionātā. Austrumu konferencē, izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas, vēl vairāk vadību nostiprināja LDZ Cargo/DFA, savukārt Rietumos ceturto panākumu kaldināja līdere FK Tukums 2000/TSS.

Austrumu konferences vadošā vienība LDZ Cargo/DFA svētdien Daugavpils Olimpiskajā centrā uzņēma TFK Salaspils vienību, gūstot kārtējo panākumu čempionātā – 4:2. Tiesa, šoreiz daugavpiliešiem trīs punktu izcīnīšana nebūt nenācās viegli, jo jau mača piektajā minūtē viņi nonāca zaudētāju lomā ar divu vārtu pārsvaru (0:2), tomēr spēles turpinājumā prata uzlabot sniegumu un gūt četrus bezatbildes vārtus.

Šajā pašā dienā savu otro uzvaru Austrumu konferencē svinēja Madona FK, kas ar 4:3 mājas laukumā sarūgtināja Jēkabpils lūši/Ošukalns vienību, savukārt pie pirmā punkta čempionātā tika FK Limbaži, kas cīnījās neizšķirti 4:4 ar ciemiņiem no galvaspilsētas PB Line/Dinair. Jāpiebilst, ka mājinieki bija tuvu tam, lai izcīnītu uzvaru, jo vēl neilgi pirms mača beigām atradās vadībā ar 4:2, tomēr noslēdzošo četru minūšu laikā ielaida divus vārtus, no kuriem vienus – 22 sekundes pirms tiesneša beigu svilpes.

Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā, kā minēts, pārliecinošā vadībā atrodas LDZ Cargo/DFA, kas savas tuvākās sāncenses Rēzeknes  FA/BJSS un Jēkabpils lūši/Ošukalns apsteidz nu jau par sešu punktu tiesu.

Tikmēr 1. līgas čempionāta Rietumu konferencē ceturto panākumu piecās spēlēs svētdien kaldināja līdere FK Tukums 2000/TSS, kas ar 5:3 sarūgtināja Talsi/FK Laidze vienību. Vēl divi dueļi šajā konferencē notika dienu iepriekš. Svarīgu uzvaru izcīnīja FC Nikers, kas izbraukumā ar 2:0 pieveica FK Nīca/OtankiMill.eu, tādējādi paceļoties uz otro pozīciju kopvērtējumā.

Savukārt Liepājas Olimpiskajā centrā notikušajā vietējo komandu derbijā uzvarētājs noteikts netika – UPTK un TFK Liepāja vienību savstarpējais cīniņš noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 5:5.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Latgales Laiks