Svētdien, 14. janvārī, Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē starts tiks dots tradicionālajam Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīram, kurā šogad piedalīsies deviņas komandas. Turnīra atklāšana paredzēta plkst. 13:00 pirms dienas otrās spēles, kurā laukumā dosies pašreizējā titula ieguvēja ABLV Bank un Ernst&Young.

Kā ierasts, turnīru organizē Futbola turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Latvijas Komercbanku asociāciju, Latvijas Bankas Sporta klubu un Rīgas Futbola federāciju (RFF). Sacensību regulārais čempionāts notiks deviņās kārtās pēc apļa sistēmas, dalībniecēm turnīra gaitā pa reizei tiekoties katrai ar katru. Spēļu kalendārs tika noteikts ar 18. decembrī Latvijas Bankas telpās notikušās izlozes palīdzību.

Deviņu kārtu rezultātā tiks noskaidrots čempions un godalgoto vietu ieguvēji. Pēc regulārā čempionāta – 18. martā – turpat Rīgas 15. vidusskolā risināsies kausa izcīņa, savukārt sacensību laureāti svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti RFF ziemas sezonas noslēguma pasākumā 24. martā naktsklubā un bārā Friends.

Gaidāmajā čempionātā startēs visas četras pērnās sezonas medaļnieces – pēdējo trīs sezonu čempione ABLV Bank, pagājušā turnīra otrās vietas ieguvēja Baltic International Bank (BIB), kā arī abas iepriekšējās sezonas bronzas godalgu īpašnieces Citadele banka un Norvik banka. Tāpat līdzīgi kā pērnajā ziemā dalībnieku pulkā redzēsim Rietumu banka, Ernst&Young, BlueOrange un Latvijas Banka vienības, savukārt debiju čempionātā piedzīvos PricewaterhouseCoopers.

No iepriekšējās sezonas vienībām šoreiz nav pieteikusies ilgus gadus ar atzīstamiem rezultātiem startējusī Privatbank, tāpat nestartēs tādas 2017. gada sezonas dalībnieces kā Latvijas pasta banka, Nordea un 4finance.

Šajā sezonā noteiktas arī nelielas izmaiņas saistībā ar turnīra dalībniekiem. Komandas pieteikumā ar organizatoru atļauju varēs iekļaut trīs, bet spēles pieteikumā divus spēlētājus no citas bankas vai finanšu struktūras, kas nepiedalās turnīrā, darbiniekus (šis pats nolikuma punkts regulē arī to spēlētāju apjomu, kuri piedalījušies kādā no iepriekšējiem turnīriem, bet pašlaik nepārstāv konkrētu banku vai finanšu struktūru).

Sacensību spēles risināsies svētdienās laika periodā no plkst. 12:00 līdz plkst. 16:00 jau minētajā Rīgas 15. vidusskolā, Visvalža ielā 9.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija