Arī jaunajā Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sezonā piedalīsies pa divām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām, kurām 2018. gada sacensībās pievienosies arī Baltkrievijas čempionvienība FC Minsk.

Līdzīgi kā 2017. gada sacensībās, kad turnīrs piedzīvoja savu atjaunošanu, par Baltijas spēcīgākās sieviešu futbola komandas godu spēkosies Rīgas Futbola skola un FK Liepāja no Latvijas, FK Gintra Universitetas un Kauņas MFK Žalgiris no Lietuvas, kā arī Parnu JK un FC Flora no Igaunijas. Turnīra dalībnieku rindām pievienojoties Minskas futbolistēm, jaunajā sezonā komandas aizvadīs viena apļa turnīru – katrai pa sešiem mačiem (trīs savā laukumā un trīs izbraukumā).

Četras labākās kopvērtējuma komandas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, kas notiks Lietuvā. Visas BWFL turnīra spēles paredzēts translēt tiešraidē internetā. Ja pērn turnīra organizatoriskā puse bija uzticēta Latvijai, šogad šos pienākumus veiks Lietuvas puse.

Pašlaik provizoriski paredzēts, ka BWFL sezona sāksies marta beigās un noslēgsies ar finālturnīru oktobra izskaņā. Precīzi spēļu norises datumi būs pieejami februāra sākumā.

Pērn BWFL turnīrā sešas Baltijas valstu komandas aizvadīja katra pa četrām spēlēm, vienas valsts pārstāvēm savā starpā nesacenšoties. Uzvarot visos mačos, pirmo vietu izcīnīja FK Gintra Universitetas, kurai labāko trijniekā sekoja Parnu JK un Rīgas Futbola skola. Liepājnieces ierindojās kopvērtējuma piektajā vietā.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos.


Latvijas Futbola federācija