Arvien straujāk noslēgumam tuvojas pirmā etapa cīņas Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā. Šobrīd zināmas jau četras no deviņām komandām, kas sacensību nākamajā posmā turpinās spēkošanos par godalgotajām vietām, savukārt vislielākā intriga saistībā ar vietu sadalījumu joprojām vērojama A grupā.

Pirmo triju vietu ieguvējas pēc aizvadīto divu nedēļu spēlēm noskaidrotas sacensību B apakšgrupā, kur labāko vienību trio vietu garantējušas RTU/Viesulis (30 punkti), EUROLOGI/GiftPrint.LV (30) un ārpus konkurences startējošā RAITA (27). Samērā ilgi šim trijniekam līdzvērtīgi tabulā blakus sekoja arī AVANTEX (21), tomēr pēc piedzīvotās neveiksmes pēdējā spēlē pret FC PETROW STAR (1:2) ceturtajā vietā esošā AVANTEX zaudēja pat teorētiskas izredzes aizķerties vadošo trīs vienību pulkā.

AVANTEX šobrīd iekrājusi 21 punktu, un tai jāaizvada vēl divi mači pret RTU/Viesulis, tomēr pat divu panākumu izcīnīšanas gadījumā AVANTEX nespēs kopvērtējumā apsteigt RAITA (šādā gadījumā abām vienībām būs vienāds punktu skaits, bet priekšrocību RAITA vīriem dos triumfs abās savstarpējās cīņās – 4:1 un 9:1).

Uzreiz pēc Ziemassvētkiem RAITA svinēja savu devīto uzvaru pēdējās desmit spēlēs, pārspējot RTU/Viesulis (7:1), savukārt pēdējā vēl pirms tam, pateicoties trim Anda Dombrovska vārtu guvumiem, ar 11:1 sagrāva FK TUC/Ropaži.

C apakšgrupā nekādā veidā vairs no pirmā trijnieka nevar izkrist Industrial Steel Group (24), kas pēdējo divu nedēļu laikā laukumā nedevās. Uz divām atlikušajām vakancēm ir trīs pretendentes – pa 19 punktiem savākušās FK Kadaga un Evolution Latvia, kā arī FK Ķekavas novads (17), kas apsteigt kādu ko iepriekš minētajām konkurentēm var tikai pie ļoti lielas sportiskās veiksmes. Proti, ķekaviešiem pašiem jāuzvar atlikusī spēle pret grupas pastarīti AFK Laikmets, kā arī jācer, ka FK Kadaga savos trijos mačos nesavāks nevienu punktu vai arī Evolution Latvia divās cīņās iegūs ne vairāk par vienu punktu.

Svētku laika periodā C grupā risinājās tikai divi mači – FK Ķekavas novads ar 6:1 sarūgtināja FK Partizāns, kamēr FK Kadaga atstāja uz nulles kopvērtējuma pastarīti AFK Laikmets – 5:0.

Visvairāk maču iepriekšējo divu nedēļu laikā notika A grupā, kur tika aizvadītas piecas spēles. Arī pēc tām neviena no astoņām komandām nenodrošināja garantētu vietu apakšgrupas pirmajā trijniekā. Par centrālo dueli neapšaubāmi var uzskatīt Estoty/JOMA TEAM un RegVardy savstarpējo cīniņu, kur pirmā bija pārāka ar rezultātu 5:3. Pēc šāda gala iznākuma abām vienībām, kuras atrodas tabulas priekšgalā, ir vienāds punktu skaits (22), bet dažāds atlikušo maču daudzums pirmajā sacensību stadijā – Estoty/JOMA TEAM palikušas trīs cīņas, kamēr RegVardy futbolisti laukumā dosies par reizi mazāk.

A grupas trešajā vietā atrodas 18 punktus savākusī Cerber (rezervē četras spēles), par punktu mazāk Rīgas Pašvaldības Policija vienībai (atlicis viens mačs), kas abu pēdējo nedēļu laikā devās laukumā trīs reizes. Policisti gan savā laukumā (0:3), gan izbraukumā (4:7) piekāpās Garāža (15) vienībai, kā arī guva virsroku pār NAPALM – 6:3.

Vēl šajā apakšgrupā divu tabulas lejasgala vienību savstarpējā cīniņā LJA ar 6:2 lika kapitulēt Garāža vīriem.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais futbolists joprojām ir 25 vārtus guvušais Andrejs Bakradze (EUROLOGI/GiftPrint.LV).

Organizatori vēlas atgādināt, ka līdz 10. janvārim iespējams pieteikties tradicionālajai Rīgas kausa izcīņai, kur pērn par čempioni kļuva FC INTER STAR.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija