Ceturtdien, 28. decembrī, Rīgā notika gada noslēdzošai Latvijas Futbola federācijas (LFF) izglītības seminārs treneriem, kurā bija aicināti piedalīties visi interesenti. Semināra laikā tika apskatītas vairākas saistošas tēmas.

 Foto no semināra

LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs kupli apmeklētajā seminārā prezentēja pamatnostādnes LFF spēlētāju sagatavošanas jeb sporta-tehniskajai programmai, kas tapusi pēc ilgstoša darba pie futbolistu vienotu sagatavošanas principu ieviešanas. Tikmēr LFF Izglītības nodaļas metodiķis Kirils Buravcevs stāstīja par LFF Izglītības sistēmu un plānotajām izmaiņām 2018. gadā.

Semināra laikā notika iepazīšanās ar LFF ieviesto Godīgas spēles jeb Integrity sistēmu, kas ietver izglītošanu šajā jautājumā, situācijas monitoringu, apstākļu noskaidrošanu, likumu un reglamentu uzturēšanu, kā arī sankciju piemērošanu. Plašāka informācija pieejama ŠEIT.

"Spēcīga mentalitāte, raksturs un lielas darbaspējas - šīs ir tās lietas, ko Latvijas futbols var pārņemt no Islandes, neskatoties uz trūkumiem futbola infrastruktūrā," šādi izteicās FS Metta treneris Jānis Goba, daloties savā pieredzē par stažēšanos Islandē.

Savukārt par pieredzēto slaveno Anglijas klubu Liverpool un Manchester United akadēmijās stāstīja treneri Romāns Kvačovs un Raimonds Aleksandrovs. "Identificēt talantu, mērķtiecīgi ar to strādāt, kā arī nodrošināt medicīnas aprūpi un profesionālu rehabilitāciju jebkurā vecumā. Tās ir lietas, kas atšķir Mančestras akadēmiju no citām, tostarp - pašmāju - akadēmijām," pauda R. Kvačovs no FS Metta. "Liverpool akadēmijas jaunatnes komandu treniņspēles visas sezonas garumā tiek plānotas pēc sistēmas četras spēles ar līdzvērtīgiem pretiniekiem, četras spēles ar vājākiem sāncenšiem un divas spēles ar stiprākiem pretiniekiem," viena no R. Aleksandrova atziņām, stažējoties Anglijā.

Tāpat ceturtdien Riga FC treneris Kristaps Blanks sava diplomdarba ietvaros prezentēja SynotTip Virslīgas gūto vārtu detalizētu analīzi aizvadītajā sezonā.

LFF pateicas visiem semināra dalībniekiem par interesi un aktivitāti!


Latvijas Futbola federācija