Aizvadītajā svētdienā Salaspils sporta nama zālē pirmo reizi risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītā bezmaksas Rīgas Ziemassvētku kausa izcīņa telpu futbolā meitenēm, kurā startēja 14 komandas, vienkopus pulcējot ap 150 dalībnieču. Pirmās divas vietas izcīnīja Rīgas Futbola skolas vienības, savukārt trešajā pozīcijā ierindojās Rēzeknes BJSS/SK Progress.

 Dalībnieku foto

 Turnīra foto

Ar izlozes palīdzību visas sacensību dalībnieces tika sadalītas divās apakšgrupās pa septiņām vienībām katrā. Pēc viena riņķa izspēles katras grupas labākās divas vienības iekļuva pusfinālā, kur turpināja spēkošanos par godalgotajām vietām, savukārt grupu 3. un 4. vietu ieguvējas savā starpā attiecīgi sadalīja 5.-6. un 7.-8. pozīciju.

A apakšgrupā vislabāk sevi apliecināja Rīgas Futbola skola-2, kas sešās spēlēs sakrāja 14 punktus (četras uzvaras un divi neizšķirti), uzrādot izcilu vārtu attiecību – 31:2. Otru ceļazīmi uz pusfinālu nopelnīja Preiļu BJSS, kas finišēja punkta atstatumā no līderes, tāpat pavisam netālu no vadošā dueta kopvērtējuma tabulā ierindojās arī Rēzeknes BJSS (12) un Rīgas Futbola skola-3 (10). Preiļu meitenes un Rīgas Futbola skolas trešā komanda vienīgās prata atņemt punktus pirmās vietas ieguvējai, cīnoties neizšķirti – attiecīgi 0:0 un 2:2.

Savukārt B grupā vispārliecinošāk startēja Rīgas Futbola skola-1, savācot 16 punktus, un vienīgo neizšķirtu – 0:0 – piedzīvojot pret piektajā vietā palikušo SK Super Nova vienību. Spraigā cīņā otro vietu izcīnīja Rēzeknes BJSS/SK Progress (13), kas par punktu apsteidza SK Imanta/Talsi, savukārt neviena no pārējām četrām B apakšgrupas komandām nespēja iegūt vairāk par septiņiem punktiem.

Pusfinālos meistarības un sportiskās veiksmes ziņā pārākas izrādījās abas Rīgas Futbola skolas komandas. Latvijas galvaspilsētu pārstāvošās futbola skolas pirmā vienība cīņā par iekļūšanu finālā pēc bezvārtu neizšķirta pamatlaikā pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2 pieveica Preiļu BJSS, kamēr Rīgas Futbola skola-2 ar 3:0 sarūgtināja rēzeknietes.

Ziemassvētku kausa izcīņas fināla mačā Rīgas Futbola skolas vienību derbijā ar 3:2 pārāka izrādījās pirmā komanda, savukārt bronzas duelī Rēzeknes BJSS/SK Progress ar 5:0 lika kapitulēt Preiļu meitenēm. Mačā par 5. vietu SK Imanta/Talsi pēcspēles sitienu sērijā (pamatlaiks noslēdzās 0:0) ar 3:2 pārspēja Rēzeknes BJSS, bet 7. vietu turnīrā izcīnīja Rīgas Futbola skola-3 (4:1 pret Lucavsala/LSAB).

Triju pirmo vietu ieguvējas no organizatoriem saņēma kausus un medaļas, pilnīgi visas sacensību dalībnieces tika sveiktas ar turnīra partnera Perwoll sarūpētajām balvām, bet katras komandas vērtīgākā futboliste savā īpašumā ieguva 2018. gada Pasaules kausa izcīņas futbola mini bumbu.

Kā minēts, Ziemassvētku telpu futbola kausa izcīņa bija pirmais šāda veida sieviešu turnīrs, un nākotnē RFF sadarbībā ar LFF noteikti plāno iesākto tradīciju ne tikai turpināt, bet arī attīstīt un pilnveidot.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija