Pēc deviņu panākumu izcīnīšanas aizvadītajā nedēļā pārtrūka B grupas līderes EUROLOGI/GiftPrint.LV uzvaru sērija Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā. Līdz ar to C apakšgrupas vadošā komanda Industrial Steel Group palikusi vienīgā līgas dalībniece, kurai izdevies saglabāt simtprocentīgu rezultātu bilanci.

Iepriekšējā nedēļa B grupā aizritēja visnotaļ aktīvi, komandām aizvadot astoņas spēles. Trīs no tām risinājās ar EUROLOGI/GiftPrint.LV piedalīšanos, tomēr līdere no maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem šoreiz spēja savākt tikai trīs. Spēlē pret ciešāko konkurenti tabulā RTU/Viesulis tā piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 1:6 (trīs vārti Kārlim Vikmanim), savukārt divas dienas pēc tam atzina arī AVANTEX vienības pārākumu – 1:3. Tiesa, vēl dienu vēlāk EUROLOGI/GiftPrint.LV nedaudz uzspodrināja savu mundieri, atstājot sausā FC PETROW STAR telpu futbolistus – 4:0.

RTU/Viesulis patlaban no grupas līderes atpaliek vairs tikai par trim punktiem, savukārt trešajā pozīcijā nostiprinājusies ārpus konkurences startējošā RAITA, kas nedēļas šķērsgriezumā tika pie diviem panākumiem, uzveicot FC PETROW STAR (4:1) un AVANTEX (9:1). Pēdējā bez šī mača un tikšanās ar EUROLOGI/GiftPrint.LV vēl arī cīnījās pret FK TUC/Ropaži, kur piedzīvoja ļoti sāpīgu neveiksmi ar 2:3. Šajā duelī AVANTEX ne tikai nenoturēja cīņas gaitā iekrāto 2:0 pārsvaru, bet trešos vārtus ielaida mača noslēdzošajā minūtē.

Vadošais četrinieks, kurā ietilpst EUROLOGI/GiftPrint.LV (30 punkti), RTU/Viesulis (27), RAITA (24) un AVANTEX (21), šobrīd veicis visnotaļ vērā ņemamu atrāvienu tabulā no pārējām konkurentēm un nav lielu šaubu, ka tieši šis kvartets savā starpā sadalīs trīs ceļazīmes uz iespēju nākamajā sacensību etapā turpināt spēkošanos par medaļām.

Vēl no pārējām B grupas cīņām jāatzīmē OSK Ostnieks/Marshal FC pārliecinošais triumfs pār Baldone (9:4), kā arī FK TUC/Ropaži un OSK Ostnieks/Marshal FC vienību neizšķirts savstarpējā spēlē – 2:2.

Tikmēr Izaicinājuma līgas A grupā vadību pēc aizvadītās nedēļas mačiem pārņēma RegVardy, kas spēja pieveikt gan NAPALM (3:1), gan arī LJA (3:2). Līdz ar to vadības grožus pazaudēja ilglaicīgā līdere Estoty/JOMA TEAM, kas cīnījās neizšķirti ar Garāža (3:3) un patlaban no RegVardy iepaliek trīs punktu atstatumā.

Sekmīgi pret jau minēto Garāža komandu cīnījās trešajā vietā esošā Cerber (2:1), savukārt otro uzvaru pēc kārtas pēc četru zaudējumu sērijas prata izcīnīt USB, kas ar 5:2 sarūgtināja NAPALM telpu futbolistus.

Trīs spēles šajā laika periodā risinājās C apakšgrupā, kur pie kārotajiem panākumiem tika abas līderes Industrial Steel Group un Evolution Latvia. Pirmā pēc spraigas spēkošanās ar 4:3 uzveica FK Kadaga vienību, savukārt Evolution Latvia sagrāva AFK Laikmets (8:0), kā arī pārspēja FK Partizāns (10:5, četri vārti Jevgeņijam Aleksejevam).

Kā minēts, Industrial Steel Group ir vienīgā no visām 23 līgas dalībniecēm, kas joprojām čempionāta ietvaros nav zaudējusi punktus, izcīnot astoņas uzvaras pēc kārtas.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais futbolists joprojām ir 25 vārtus guvušais Andrejs Bakradze (EUROLOGI/GiftPrint.LV).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija