Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10. decembrī, vispasaules futbola dienā norisinājās Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta pirmais posms 2005. gadā dzimušajiem jauniešiem. Turnīrs tiek aizvadīts pirmo reizi, un par čempionāta pirmā posma uzvarētāju kļuva SK Amber/Rēzeknes BJSS jaunieši. Tāpat 9. decembrī Rīgā, Sporta centrā Mežaparks, tika aizvadīts pirmā Latvijas veterānu telpu futbola čempionāta pirmais posms, kur par spēcīgāko starp sešām komandām izrādījās komanda Viesulis.

LTFA jaunatnes čempionāts

Posms tika aizvadīts Rēzeknes Valsts Robežsardzes koledžas sporta mācību centrā, un tajā piedalījās sešas no astoņām čempionātā dalību ņemošajām komandām - FK Ādaži/ĀBJSS, TFS Nikars–Vanagi (Rīga), SK Amber/Rēzeknes BJSS, TFK Rēzekne Juniors, SK Kengaroos/TFK Salaspils un FC Gauja (Valmiera).

Par pirmā posma uzvarētājiem kļuva SK Amber/Rēzeknes BJSS jaunieši, kuri piecās spēlēs guva četras uzvaras un vienu reizi spēlēja neizšķirti pret sestajā vietā esošo TFK Rēzekne Juniors komandu.

Sīva cīņa izvērtās par otro vietu, kuru, pateicoties labākai vārtu attiecībai, ieguva SK Kengaroos/TFK Salaspils komanda, aiz sevis atstājot TFS Nikars-Vanagi un FK Ādaži/ĀBJSS. Jāatzīmē, ka ceturtajā vietā palikusī FK Ādaži/ĀBJSS ar rezultātu 2:0 pārspēja SK Kengaroos/TFK Salaspils komandu, tomēr salaspiliešu rezultatīvā spēle un uzvara ar 2:0 pār Nikara jauno paaudzi ļāva posma izskaņā noturēties otrajā vietā.

Turnīra jaunākā komanda FC Gauja, kuras sastāvā startēja 2006. gadā dzimušie jaunieši, ierindojās piektajā vietā, vienīgo uzvaru ar rezultātu 3:1 gūstot pret vietējiem TFK Rēzekne Juniors jauniešiem, kuri posma noslēgumā ierindojās sestajā vietā.

Katra posma noslēgumā tiek apbalvotas ne vien godalgotās komandas, bet arī piešķirtas balvas dažādās kategorijās - Jorens Dravenieks (FK Ādaži/ĀBJSS) kļuva par pirmā posma labāko vārtsargu, Robins Stērninieks (TFS Nikars-Vanagi) tika atzīts par posma labāko spēlētāju, Lukass Mackevičs (SK Amber/Rēzeknes BJSS) ar septiņiem gūtiem vārtiem ieguva rezultatīvākā spēlētāja balvu, bet par labāko treneri tika atzīts Georgijs Benskis (SK Kengaroos/TFK Salaspils).

Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) kolektīvs pateicas TFK Rēzekne galvenajam trenerim Vitālijam Voskānam par izcilu pirmā posma sagatavošanu.

Latvijas jauniešu telpu futbola čempionāts 2005. gadā dzimušiem jauniešiem tiek aizvadīts četros posmos, no kuriem katra komanda piedalās trīs posmos, bet piektajā kvalifikācijas posmā startēs visas astoņas čempionātā dalību ņemošās komandas. Katrā posmā tiek izspēlēts apļa turnīrs, kur komanda spēlē katra ar katru. Piecu posmu kopvērtējuma četri labākie rezultāti (vērā tiks ņemti trīs komandas labākie posmi) iekļūs Latvijas jauniešu telpu futbola čempionāta finālā.

Nākamais Latvijas jaunatnes telpu futbola čempionāta posms tiks aizvadīts Ādažos, Ādažu sporta centrā, 28. decembrī, kur tiksies sešas no astoņām 2005. gada dzimušo čempionāta dalībniecēm, lai aizvadītu otro no pieciem kvalifikācijas posmiem.

Plašāk – LTFA mājaslapā

LTFA veterānu čempionāts

Viesulis sezonas pirmajā posmā piecās spēlēs guva četras uzvaras un neizšķirti cīnījās ar otrās vietas ieguvēju Nikars-Sportima. Jāatzīmē, ka Viesuļa komandas vārtsargs bumbu no sevis sargātajiem vārtiem visa posma laikā izņēma tikai vienu reizi.

Par otro spēcīgāko pirmā posma komandu kļuva Nikars-Sportima, kuras spēlēs tika fiksētas divas uzvaras un trīs neizšķirti, savukārt otrās vietas ieguvējai uz papēžiem mina Carnikavas komanda, kas, zaudējot spēli pret posma uzvarētājiem Viesulis, ierindojās trešajā vietā ar divām uzvarām, diviem neizšķirtiem un jau pieminēto vienu zaudējumu.

Sīva cīņa izvērtās par ceturto vietu veterānu čempionāta pirmajā posmā, kuru būtu ieguvusi Daugavpils komanda, ja vien tā būtu spējusi uzvarēt FK 02. Taču, ņemot vērā, ka spēle beidzās ar neizšķirtu rezultātu, kā arī posma laikā FK 02 izcīnītā uzvara, trīs neizšķirti un viens zaudējums ļāva ceturtajā vietā ierindoties tieši FK 02, tādējādi esot augstāk par Daugavpils komandu, kurai šajā sabraukumā viena uzvara, viens neizšķirts un trīs zaudējumi.

Savukārt pēc pirmā posma ar sesto vietu nācās samierināties Jūrmalas komandai, kura piedzīvoja piecus zaudējumus tikpat aizvadītajās spēlēs.

Katra posma izskaņā tiek apbalvoti arī labākie spēlētāji un menedžeri. Par posma labāko vārtsargu tika atzīts Viesuļu vārtsargs Ronalds Ābols, bet rezultatīvākais vārtu guvējs bija Renārs Vucāns (Viesulis) ar četriem gūtiem vārtiem. Posma labākā spēlētāja balvu izpelnījās Carnikavas komandas spēlētājs Kirils Petrovs, bet par labāko menedžeri tika atzīts Igors Koržs (Nikars-Sportima), kurš bija arī viens no pirmā posma organizatoriem.

Latvijas veterānu telpu čempionātā komandas tiekas četros posmos, kur posma laikā spēlē apļa turnīru, tiekoties katra ar katru. Pēc četriem aizvadītiem posmiem četras labākās kvalifikācijas turnīru komandas piedalīsies Latvijas veterānu telpu futbola čempionāta finālā. Nākamais Latvijas telpu futbola veterānu čempionāta posms norisināsies 13. janvārī Rīgas 49.vidusskolā plkst. 10.00.

Plašāk – LTFA mājaslapā


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija