Pēc astoņu spēļu aizvadīšanas noslēgusies Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās Latvijas kausa izcīņas otrā kārta. Jau nākamajā kārtā, kas startēs sestdien, 9. decembrī, turnīrā iesaistīsies visas astoņas Optibet Virslīgas čempionāta dalībnieces, kas mērosies spēkiem ar otrās kārtas veiksminiecēm.

Šīs kārtas barjeru neizdevās pārvarēt pērnās sezonas 1.līgas čempionāta sudraba medaļniecei FC Nikers, kas otrdien izbraukumā ar rezultātu 4:8 piekāpās Ogres NSC vienībai. Jāatzīmē, ka iepriekšējā sezonā kuldīdznieki kausa turnīrā prata aizcīnīties līdz pat pusfinālam, kur izrādīja sīkstu pretestību Latvijas telpu futbola flagmanim FK Nikars (mača gaitā atradās vadībā pat 3:0), tomēr galu galā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:5.

Pārliecinoši nākamajā sacensību etapā iekļuva pašreizējā Austrumu konferences līdervienība LDZ Cargo/DFA, kas aizvadītajā nedēļas nogalē ar 10:3 viesos pieveica Rīgas komandu PB Line/Dinair. Bez daugavpiliešiem trešo kārtu sasniedza arī šīs pašas konferences vicelīdere Jēkabpils lūši/Ošukalns, spraigā cīņā pieveicot TFK Salaspils – 4:3. 

No četrām vadošajām Rietumu konferences vienībām nākamajā turnīra stadijā redzēsim trīs (FC Nikers, kā minēts, no tālākas cīņas izstājās). RSU/Miltiņkrogs-Dobele ar 5:2 pārspēja Madona FK, FK Tukums 2000/TSS ar 7:3 sarūgtināja FK Kadaga ASK, savukārt Liepāju pārstāvošā UPTK kārtas rezultatīvākajā cīņā ar 9:7 pieveica Rēzeknes novads/Zellis, pa trim vārtiem uzvarētāju sastāvā gūstot uzreiz diviem futbolistiem – Jevgeņijam Koršakovam un Arturam Cvetkovam (jāpiebilst, ka liepājnieki spēlei bija pieteikuši tikai piecus (!) cilvēkus, t.i. spēlēja bez maiņām). Cīņu par kausa trofeju turpinās arī FK Nīca/OtankiMill.eu (5:3 pret Rēzeknes FA/BJSS) un Talsi/FK Laidze (6:2 pret FK Limbaži).

Latvijas kausa izcīņas trešais posms ar divām spēlēm Nīcā un Ogrē startēs sestdien, 9. decembrī. Plkst. 16.00 FK Nīca/OtankiMill.eu uzņems VALMIERA GLASS VIA, savukārt plkst. 17.00 TFK Rēzekne izbraukumā tiksies ar Ogres NSC vienību.

Latvijas kausa izcīņas 2.kārtas rezultāti un vārtu guvēju saraksts pieejams LTFA.lv mājaslapā


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija

FOTO - FK Nikars