Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs šodien pēc valstsvienības kopējās pirmsspēles sapulces sniedza nelielu komentāru LFF.lv lasītājiem, kurā tika aicināts raksturot mūsu valstsvienības tuvāko pretinieku Baltijas kausa izcīņas turnīrā - Igauniju, kas vakar atklāšanas spēlē cīnījās neizšķirti ar mājiniekiem Lietuvu (2:2). Igaunijas un Latvijas komandu savstarpējā spēle Šauļu pilsētas multifuncionālajā arēnā sāksies plkst. 16:30

IGAUNIJA - LATVIJA: Sākam cīņu par Baltijas kausu telpu futbolā!

Pirmsspēles intervija ar Artūru Šketovu

"Vakar paskatījāmies dzīvajā spēli starp Igauniju un Lietuvu. Manuprāt, igauņi neizskatījās sliktāki pār mājiniekiem. Viņi centās spēlēt uzbrūkošu un kombinacionālu telpu futbolu. Neizšķirts rezultāts šādā mačā bija likumsakarīgs. Kopā ar spēlētājiem esam izanalizējuši mūsu pretinieku stiprās un vājās puses. Centīsimies to visu ņemt vērā arī šodienas mačā. Mūsu uzdevums šodien būs viens - pārspēt Igauniju! Nešaubos, ka arī pretiniekam uzdevums būs līdzīgs. Arī viņi ir atbraukuši uz šejieni, lai uzvarētu Baltijas kausa izcīņā," šādi Igaunijas pašreizējo telpu futbola izlasi un abu komandu mērķus turnīrā raksturo Artūrs Šketovs. 

"Igaunijas izlasē ir sapulcināts līdzvērtīgs sastāvs, ko veido triju četrinieku spēlētāji, kas ikdienā pamatā šādā virknējumā spēlē arī savos klubos. Tāpēc Igaunijas izlasei ir savas sagataves jeb uzbrukumu un aizsardzības darbību arsenāls, kā arī iespēlētas kombinācijas pie standartsituācijām, turklāt šī komanda spēlē pietiekoši dažāda stila futbolu. Igauņiem ir arī labs vārtsargs, kuru mēs ļoti labi jau pazīstam pēc iepriekšējām savstarpējām spēlēm. Savu meistarības līmeni viņš apliecināja arī vakardienas mačā pret Lietuvu. Ar Igauniju iepriekšējās spēles mums neklājās viegli. Domāju, ka arī šodien vieglu cīņu laukumā mēs negaidām," piebilst mūsu valstsvienības galvenais treneris.  

Aicināts novērtēt Šauļu hallē uzklāto teraflex segumu, Artūrs Šketovs izteicās sekojoši: "Nosacījumi visām komandām ir vienādi. Ņemot vērā šo segumu, mēs savā spēlē veiksim noteiktas korekcijas. Protams, šādā laukumā vieglāk ir izjaukt pretinieka spēli, nevis veidot ātru saspēli pašiem. Taču mēs vienalga centīsimies spēlēt uzbrūkošu telpu futbolu. Mūsu uzdevums ir uzvarēt gan šodien, gan arī turnīrā kopumā!" 


Latvijas Futbola federācija
no Šauļiem, Lietuvā