Notikumi turpina uzņemt apgriezienus Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā. Ja A un C apakšgrupās komandu izkārtojums joprojām ir visnotaļ blīvs, tad B grupā izteiktu atrāvienu no pārējām četrām vienībām veicis līderu kvartets.

Iepriekšējās nedēļas gaitā B apakšgrupā risinājās seši dueļi. Devīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja līdere EUROLOGI/GiftPrint.LV, kas ar rezultātu 7:2 pieveica vienu no savām sīvākajām konkurentēm RTU/Viesulis (trīs vārti Edgaram Neverovskim). Studentiem, kuri no pirmās vietas īpašnieces šobrīd atpaliek sešus punktus, izdevās gūt panākumu citā cīņā pret FK TUC/Ropaži – 3:1.

Sekmīgs nedēļas šķērsgriezums izvērtās ārpus konkurences startējošajai FC RAITA, kas guva divus ļoti pārliecinošus panākumus – 7:0 pār jau minētajiem ropažniekiem (četri vārti Aleksandram Abašinam) un 9:2 pret grupas pastarīti Baldone. Tāpat sesto panākumu astoņos mačos kaldināja AVANTEX, kas ar 5:1 sarūgtināja FC PETROW STAR, savukārt vēl vienā B grupas cīņā OSK Ostnieks/Marshal FC ar 2:1 pārspēja FK TUC/Ropaži.

Kā minēts, B apakšgrupā nostiprinājies līderu kvartets, kurā ietilpst EUROLOGI/GiftPrint.LV (27), RTU/Viesulis (21), AVANTEX (18) un FC RAITA (15), bet neviena no pārējām četrām vienībām nav pārsniegusi sešu punktu robežu.

Seši dueļi šajā laika posmā notika arī A grupā, kur visvairāk punktus – četrus – izdevās savākt Rīgas Pašvaldības Policija un Cerber vienībām, turklāt abas šīs sāncenses dažu dienu laikā divkārt tikās savā starpā. Pirmajā no šiem mačiem četri Ralfa Apsīša vārtu guvumi sekmēja policistu triumfu (5:2), savukārt atbildes spēlē, kas noslēdzās neizšķirti 2:2, Cerber vīri no zaudējuma izglābās pēdējā minūtē, kad izlīdzinājuma vārtus guva Aivis Mežals.

Pirms šiem diviem mačiem Cerber pārtrauca grupas līderes Estoty/JOMA TEAM četru uzvaru sēriju, spraigā mačā triumfējot ar 2:1.

Ar mainīgām sekmēm šajā nedēļā cīnījās NAPALM, kas ar minimālu vārtu starpību atzina Garāža pārākumu (0:1), savukārt pēcāk par šo neveiksmi revanšējās pret LJA (2:1). Savukārt Artura Pozņaka 40. minūtē veiktais precīzais sitiens sekmēja RegVardy 2:1 uzvaru pār USB.

A grupas tabulā par spīti zaudējumam vadības grožus saglabāja Estoty/JOMA TEAM (18), kuras tuvākās sekotājas ir Cerber (15) un RegVardy (13).

Visbeidzot, C apakšgrupā notika četri mači, kuros īpaši jāizceļ FK Ķekavas novads veikums, kas svinēja panākumus abos aizvadītajos dueļos, pārspējot AFK Laikmets (7:2) un FK Partizāns (6:5, četri vārti Ņikitam Žarovam). Vēl šajā grupā mainīgām sekmēm cīnījās Evolution Latvia, piekāpjoties LSPA/Husky (2:5), bet pieveicot FK Kadaga (7:3, četrus vārtus guva Aleksejs Davidenkovs).

C grupas vadošajās pozīcijās šobrīd atrodas 15 punktus savākušās LSPA/Husky un Industrial Steel Group, par punktu mazāk izcīnījusi FK Ķekavas novads, bet par diviem punktiem atpaliek FK Kadaga un Evolution Latvia.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais futbolists joprojām ir 23 vārtus guvušais Andrejs Bakradze (EUROLOGI/GiftPrint.LV).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija