Svētdien 15. vidusskolā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Elites līgas turnīra šī gada noslēdzošās kārtas spēles. To ietvaros pārtrūka pašreizējās līderes JakoSport&Graanul Pellets uzvaru sērija, turklāt pie panākuma šoreiz neizdevās tikt arī tās ciešākajai konkurentei Bettend.com.

JakoSport&Graanul Pellets pirms Elites līgas otrā apļa pirmās kārtas bija izcīnījusi jau sešas uzvaras pēc kārtas, vienīgo neveiksmi piedzīvojot sacensību ievadā pret FREE vienību (3:5). Tieši pret šo pāridarītāju turnīra vadošā komanda laukumā devās arī svētdien, un arī šoreiz maču pabeidza bez izcīnītiem punktiem – 0:2. FREE vienības labā trešajā minūtē vārtus guva Edgars Jurčenoks, savukārt neilgi pēc pārtraukuma savas komandas pārsvaru dubultoja Artūrs Burņins.

Par spīti šim zaudējumam JakoSport&Graanul Pellets saglabā pirmo vietu kopvērtējuma tabulā.

Līderes ciešākā sekotāja Bettend.com, kas no JakoSport&Graanul Pellets atpaliek divus punktus, šoreiz ļoti saspringtā un emocijām pārbagātā cīņā dalīja punktus uz pusēm ar Olaine vienību – 3:3. Mača pirmajā puslaikā olainieši panāca 2:0 pārsvaru, uz ko pretinieki atbildēja ar trim Timofeja Tazova vārtu guvumiem otrā puslaika pirmo septiņu minūšu laikā. Drīz pēc tam Jurijs Ivanovs atkal panāca neizšķirtu, spēlei šādi arī noslēdzoties.

Jāpiebilst, ka abas komandas kopā nopelnīja deviņus brīdinājumus, savukārt Aleksandrs Sazonovs Bettend.com vienības sastāvā par atkārtotu dzelteno kartīti izpelnījās arī noraidījumu.

Trešo vietu Elites līgā joprojām saglabā Futbola Parks/LSPA, kas līdz ar Jurģa Zumberga noslēdzošajā minūtē gūtajiem vārtiem izglābās no zaudējuma pret Baltic International Bank – 3:3. Savukārt DSV Transport pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, spēles izskaņā līdz ar trāpīgo Jura Bleidera sitienu izraujot uzvaru pār ārpus konkurences startējošo FC INTER STAR (4:3). Jāpiebilst, ka vēl sešas minūtes pirms mača beigām FC INTER STAR piederēja 3:1 handikaps, tomēr spēles beigu daļā transportnieki guva trīs bezatbildes vārtus.

Pēc šīs kārtas Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir trīs līderi, kuri guvuši katrs pa desmit vārtiem - Vitālijs Veinbergs (Bettend.com), viņa komandas biedrs T. Tazovs, kā arī Aleksandrs Mihailovs (Olaine).

Turnīra nākamās spēles risināsies pēc ilgāka pārtraukuma – nākamā gada 14. janvārī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija