Otro sezonu pēc kārtas ievērojami pieaudzis komandu skaits, kas piedalīsies Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sabraukumos. Jaunā sezona, kas ar pirmajiem mačiem 9. un 10. decembrī startēs Rīgā, Piņķos un Talsos, pulcēs kopumā 63 komandas četrās vecuma grupās.

Čempionāta vecākajā grupā spēkiem mērosies 2003. dzimšanas gada un vecākas futbolistes. Šeit kopumā 25 komandas pēc spēku samēra sadalītas divās divīzijās – pirmajā divīzijā krustosies piecu spēcīgāko vienību ceļi, bet otrajā divīzijā 20 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Tikmēr U-14 vecuma grupas spēlēs piedalīsies 17 komandas ar futbolistēm, kuras dzimušas 2004.-2005. gadā. Šeit tās sadalītas trīs apakšgrupās.

U-12 vecuma grupā sacentīsies 2006.-2007. dzimšanas gada meitenes, kopumā 14 vienībām sadaloties divās apakšgrupās. Savukārt turnīrā starp pašām jaunākajām čempionāta dalībniecēm, kur spēles notiks bez rezultātu uzskaites kopvērtējuma tabulā, savus soļus futbolā spers septiņas U-10 vecuma komandas jeb 2008. dzimšanas gada un jaunākas meitenes.

LATVIJAS MEITEŅU TELPU FUTBOLA ČEMPIONĀTS

Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, bet pagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai. Šogad čempionāta dalībnieku skaits bagātinājies par vēl 12 komandām – vecākajā grupā šosezon būs par divām vienībām vairāk, U-14 konkurencē komandu skaits pieaudzis par septiņām, U-12 vecuma grupā spēlēs par četrām vienībām vairāk, bet jaunākajā grupā šosezon būs par vienu komandu mazāk.

Četru vecuma grupu sabraukumus uzņems laukumi Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Priekuļos, Piņķos, Olainē, Talsos un Jelgavā. Pirmās spēles paredzētas 9. decembrī Rīgā, kur pirmo kārtu aizvadīs 1. divīzijas komandas, kā arī 10. decembrī Rīgā, Piņķos un Talsos, kur pulcēsies visas U-14 vecuma grupas vienības. Nākamie sabraukumi ieplānoti jau 2018. gadā, bet sezona turpināsies līdz marta vidum.

Visās četrās vecuma grupās būs pārstāvēti trīs klubi - AFA Olaine, FS Metta un Rīgas Futbola skola. Savukārt trīs vecuma grupās cīņā dosies futbolistes no SK Super Nova, Šitika Futbola skola/74.vsk, SK Babīte, Talsu NSS, FK Iecava un FK Liepāja.

Pirmajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm četras labākās komandas aizvadīs izslēgšanas turnīra mačus, bet otrajā divīzijā pēc viena apļa spēlēm atkarībā no grupās ieņemtajām vietām sekos izslēgšanas turnīri par 1.-8., 9.-16. un 17.-20. vietu, cīņai par godalgām kvalificējoties katras grupas divām labākajām vienībām. Arī U-14 un U-12 konkurencē izspēles kārtība ir līdzīga – viena apļa spēlēm sekos izslēgšanas turnīri par vietām. U-14 vecumā par 1.-8. vietu spēkosies grupu divas spēcīgākās komandas un divas labākās trešo vietu ieguvējas, pārējām sadalot 9.-17. pozīciju, bet U-12 vecumā 1.-8. vietu dalīs katras grupas četras spēcīgākās vienības, pārējām spēkojoties par 9.-14. pozīciju.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija