Iepriekšējā nedēļas nogalē risinājās trešās kārtas cīņas Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā 1. līgas čempionātā, kur Austrumu konferences ietvaros savu trešo panākumu svinēja LDZ Cargo/DFA vienība. Līdz ar to Daugavpils klubs ir vienīgais visas līgas ietvaros, kas līdzšinējos mačos saglabājis simtprocentīgu bilanci.

Daugavpilieši svētdien mēroja ceļu uz Limbažiem, kur vietējā sporta hallē pārliecinoši pieveica FK Limbaži vienību (9:1), uzvarētāju sastāvā trīs vārtus gūstot Aleksandram Macukam, bet pa diviem – Pāvelam Koļcovam un Ričardam Raščevskim. Kā vēstīts, LDZ Cargo/DFA iepriekš svinēja uzvaras arī abu pirmo kārtu cīņās, ar identisku rezultātu 7:1 sagraujot gan Madona FK, gan Rēzeknes FA/BJSS komandas.

Dienu iepriekš Austrumu konferences ietvaros otros panākumus sacensībās izcīnīja abas Daugavpils komandas ciešākās sāncenses kopvērtējuma tabulā Rēzeknes FA/BJSS un Jēkabpils lūši/Ošukalns. Rēzeknieši savā laukumā ar rezultātu 6:4 pieveica Madona FK (viesu rindās trīs vārtus guva Klāvs Sveķis), kamēr Jēkabpils klubs Rīgas 49. vidusskolā arīdzan ar divu vārtu handikapu – 5:3 – lika kapitulēt PB Line/Dinair.

Tikmēr Rietumu konferencē visas trīs spēles risinājās sestdien. Centrālajā no tām trīs Pāvela Zagrebina vārtu guvumi ļāva RSU/Miltiņkrogs-Dobele vienībai savā laukumā ar rezultātu 8:3 sagraut FK Tukums 2000/TSS, sarūpējot viesu komandai pirmo zaudējumu sezonā un atbīdot to uz otro vietu kopvērtējuma tabulā. Jāpiebilst, ka katras komandas sastāvā viens no spēlētājiem guva trīs vārtus – mājiniekiem to iespēja Pāvels Zagrebins, kamēr tukumniekiem hat-trick realizēja kapteinis Toms Aizgrāvis.

Savukārt pie pirmajiem panākumiem Latvijas 1. līgas čempionāta sezonā šajā pašā dienā izbraukuma mačos izdevās tikt UPTK un Talsi/FK Laidze vienībām. Liepāju pārstāvošā UPTK Nīcas sporta hallē ar 2:0 pieveica FK Nīca/OtankiMill.eu, savukārt talsenieki Kuldīgā ar 7:3 sarūgtināja pērnās sezonas sudraba medaļniekus FC Nikers.

Sacensību turpinājumā šo sestdien plānoti divi Rietumu konferences dueļi, kuri abi risināsies Liepājas Olimpiskajā centrā. Vispirms plkst. 13:30 TFK Liepāja spēkosies ar FC Nikers, savukārt pēcāk plkst. 16:00 UPTK uzņems Talsi/FK Laidze. Abus mačus interesenti varēs vērot arī portāla Sportacentrs.com interneta tiešraidē.

Latvijas kausa izcīņas pirmo kārtu pārvar arī ogrēnieši

Iepriekšējā piektdienā risinājās arī noslēdzošā Latvijas kausa izcīņas pirmās kārtas spēle, kur Ogres NSC ļoti pārliecinoši ar rezultātu 10:2 sagrāva TFK Lats/Metals.LV. Kā ziņots, iepriekš pirmās kārtas barjeru pārvarēja arī FK Kadaga ASK, kas ar 4:3 lika kapitulēt Alsunga vienībai.

Turnīra otrā kārta ar FK Kadaga/ASK un FK Tukums 2000/TSS dueli startēs šajā otrdienā plkst. 20:00 NBS sporta zālē.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Jēkabpils lūši/Ošukalns