Pirmdien, 27. novembrī, svinīgā pasākumā Rīgā tika sveiktas aizvadītās Latvijas jaunatnes futbola sezonas labākās komandas, spēlētāji un treneri.

Pasākuma gaitā godinātas tika šosezon Latvijas Jaunatnes čempionāta dažādajās vecuma grupās godalgas izcīnījušās komandas, treneri un labākie spēlētāji, kā arī futbolisti, kuri sezonas garumā regulāri izpelnījušies vietu LFF Futbola akadēmijas simboliskajās izlasēs trīs vecuma grupās.

 FOTO GALERIJA

Jānis Mežeckis, Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs: Iespēja spēlēt Latvijas izlasē ir milzīga privilēģija, kas gadu gaitā mūsu futbolistiem ilgstoši nav bijis iespējams. Novēlu mūsu zemes brīvību un iespēju pārstāvēt savu valsti jaunajiem spēlētājiem sargāt un novērtēt! Daudzi, kas agrāk šādā pasākumā kāpuši uz skatuves, pēc tam spēlējuši dažādu vecumu Latvijas izlasēs un labos ārvalstu klubos. Izmantojiet visas savas iespējas, kuras paver futbolista karjera, un visu savu talantu!

Dainis Kazakevičs, LFF sporta direktors: Sezona, kā vienmēr, bijusi ļoti aizraujoša! Kādam bijušas lielākas, kādam – mazākas uzvaras. Paldies, puiši, par to, ka veltāt savu laiku futbolam! Paldies treneriem par jūsu ieguldīto ikdienas darbu! Tas ir ieguldījums, ko no malas citi ne vienmēr pamana – šo jūsu milzīgo lomu personību izaugsme un darbu ar futbolistiem no rīta līdz pat vakaram. Puiši, izmantojiet šo šodienas atzinību kā papildu motivāciju un stimulu! Šie ir tikai pirmie soļi lielajā ceļā pretim augstiem mērķiem!

Arturs Zakreševkis, LFF valdes loceklis: Šim pasākumam nav jābūt jūsu spilgtākajai atmiņai no futbolista gaitām – visam vēl ir jābūt priekšā! Lai katrs no jums jau no rītdienas turpina darbu, jo šis ir tikai mazs posms no mērķiem, kurus, ceru, esat sev izvirzījuši. Nenolaidiet rokas, sargiet kājas un, galvenais, izmantojiet galvu! Ar lielu darbu ir iespējams sasniegt lielas lietas!

Dainis Gudermanis, LFF Futbola akadēmijas projekta vadītājs: Katrs noslēgums vienmēr iezīmē kā jauna sākumu. Šodien jaunie futbolisti tiek apbalvoti, bet jau rīt sāksies gatavošanās jaunajai sezonai. Futbols ir komandas sporta veids, kurā visu nosaka tieši komanda vārda visplašākajā nozīmē – ieskaitot vecākus, skolotājus, trenerus, klubu vadītājus, laukumu kopējus, pat cilvēku, kurš atslēdz ģērbtuves durvis. Komanda, kas nes panākumus, ir ļoti liela! Talants ir ļoti nepieciešama lieta, tomēr visu nosaka darbs. Apvienojot talantu ar darbu, var gūt patiešām lielus panākumus. Izdariet visu no sevis atkarīgo, lai īstenotu savus sapņus!  

Latvijas Jaunatnes čempionāta labākie spēlētāji:

U-13 Attīstības grupa

  1. Labākais vārtsargs – ROBERTS BLEIKŠS (Vidzemes FC)
  2. Labākais aizsargs – MARKUSS KASPARS HARMSENS (FK Liepāja)
  3. Labākais pussargs – ANDRIS ŠTEINS (Saldus SS/Brocēnu BJSS)
  4. Labākais uzbrucējs – MARKUS PROHORENKOVS (FC Real Pro)

U-14 Attīstības grupa

  1. Labākais vārtsargs – ANDRIJS ALKSNIS (Vidzemes FC)
  2. Labākais aizsargs – JANS VAN DER ŠTEINS (Ogres novada SC)
  3. Labākais pussargs - REINIS NIKS BRENARDS (Ogres novada SC)
  4. Labākais uzbrucējs - DZINTARS ROZE (Talsu novada SS)

U-15 Attīstības grupa

  1. Labākais vārtsargs – KLĀVS ALEKSANDRS BLUĶIS (JDFS Alberts)
  2. Labākais aizsargs – RIHARDS KONOVALOVS (FK Liepāja)
  3. Labākais pussargs – AGRIS GLAUDĀNS (AFA Olaine)
  4. Labākais uzbrucējs - DĀVIS MĀRCIS VALMIERS (AFA Olaine)

U-16 Attīstības grupa

  1. Labākais vārtsargs – ALEKSEJS KRAUČUKS (Rīgas Futbola skola)
  2. Labākais aizsargs – KASPARS ANMANIS (FK Tukums 2000)
  3. Labākais pussargs – MĀRTIŅŠ ŠEIDLERS (FK Liepāja)
  4. Labākais uzbrucējs – ROLANDS LEJA (FK Tukums-2000)

U-14 Meistarības grupa

  1. Labākais vārtsargs – KLĀVS BETHERS (Grobiņas SC)
  2. Labākais aizsargs – AGNIS BRUNO ČĀKURS (Vidzemes FC)
  3. Labākais pussargs – DAŅILA PATIJČUKS (JFA Jelgava)
  4. Labākais uzbrucējs – ROLANDS BOČS (AFA Olaine)

U-13 Elites grupa

  1. Labākais vārtsargs – KONSTANTĪNS MACULEVIČS (Rīgas Futbola skola)
  2. Labākais aizsargs – ANDREJS VOSTRIKOVS (JFC Skonto)
  3. Labākais pussargs – MARKUSS MAKSIMUS ALPĒNS (FK Liepāja)
  4. Labākais uzbrucējs – DARIO ŠITS (FS Metta)

U-14 Elites grupa

  1. Labākais vārtsargs – ŅIKITA ŠARAŅINS (BFC Daugavpils)
  2. Labākais aizsargs – JEGORS NOVIKOVS (FK Dinamo Rīga)
  3. Labākais pussargs – LŪKASS VAPNE (FS Metta)
  4. Labākais uzbrucējs – ARTURS NAVICKIS (FK Liepāja)

U-15 Elites grupa

  1. Labākais vārtsargs – SERGEJS VILKOVS (Rīgas Futbola skola)
  2. Labākais aizsargs – ALEKSEJS KUDEĻKINS (BFC Daugavpils)
  3. Labākais pussargs – DENISS MEĻNIKS (Rīgas Futbola skola)
  4. Labākais uzbrucējs – GĻEBS CVETKOVS (Rīgas Futbola skola)

U-16 Elites grupa

  1. Labākais vārtsargs – IVANS DUBODELOVS (BFC Daugavpils)
  2. Labākais aizsargs – LEONĪDS TRUSKOVSKIS (BFC Daugavpils)
  3. Labākais pussargs – MAKSIMS SIDOROVS (FK Liepāja)
  4. Labākais uzbrucējs – ROBERTS MAGRINS (BFC Daugavpils)

U-18 Elites grupa

  1. Labākais vārtsargs – TOMS MEŽULIS (Vidzemes FC)
  2. Labākais aizsargs – GATIS LŪKS (FK Liepāja)
  3. Labākais pussargs – RAIVIS ĶIRŠS (Rīgas Futbola skola)
  4. Labākais uzbrucējs – ALVIS JAUNZEMS (Vidzemes FC)

LFF Futbola akadēmijas izcilnieki:

U-13 vecuma grupa

KLĀVS VIĻUMOVS (FA Ventspils, treneris Sergejs Tīdenbergs), NIKS SLIEDE (FK Liepāja, treneris Ingus Lukovičs), KRISTERS VOLKOVS (FK Liepāja, treneris Ingus Lukovičs), MARKUSS MAKSIMUMSS ALPĒNS (FK Liepāja, treneris Ingus Lukovičs), BRUNO MELNIS (SK Super Nova, treneris Artūrs Eižvertiņš), EDGARS BULS (BFC Daugavpils, treneris Vladimirs Žavoronkovs), RIHARDS BERNĀTS (FK Liepāja, treneris Ingus Lukovičs), ANDREJS VOSTRIKOVS (JFC Skonto, treneris Aleksejs Šarando), MARTS EGLĪTIS (FS Metta, treneris Ģirts Mihelsons), RŪDOLFS MEĻĶIS (FK Liepāja, treneris Ingus Lukovičs), DARIO ŠITS (FS Metta, treneris Ģirts Mihelsons)

U-14 vecuma grupa

JEGORS NOVIKOVS (FK Dinamo Rīga, treneris Andrejs Vaškevičs), RONALDS BOČS (FK Lielupe, treneris Andrejs Kolidzejs), ALEKS ANDERSONS (FK Liepāja, Jānis Segliņš), RIČARDS DĀVIS CEDS (FK Liepāja, treneris Jānis Segliņš), ROLANDS BOČS (FK Lielupe, treneris Andrejs Kolidzejs), MAKSIMS FJODOROVS (FK Liepāja, treneris Jānis Segliņš), DANIILS ČINAJEVS (FS Metta, treneris Andrejs Gluščuks), ARTURS NAVICKIS (FK Liepāja, treneris Jānis Segliņš), DENISS SURMOVIČS (BFC Daugavpils, treneris Jurijs Sokolovs), DANIELS MĪĻAIS (FK Tukums-2000, treneris Artjoms Grudcins), KĀRLIS PIKŠĒNS (FK Liepāja, treneris Jānis Segliņš)

U-15 vecuma grupa

DENISS MEĻŅIKS (Rīgas Futbola skola, treneris Aleksandrs Stradiņš), ALEKSEJS KUDEĻKINS (BFC Daugavpils, treneris Sergejs Pogodins), EDUARDS DAŠKEVIČS (BFC Daugavpils, treneris Sergejs Pogodins), AGRIS GLAUDĀNS (FK Lielupe, treneris Andrejs Kolidzejs), GĻEBS CVETKOVS (Rīgas Futbola skola, treneris Aleksandrs Stradiņš), RAIVIS STUMBIŅŠ (BFC Daugavpils, treneris Sergejs Pogodins), JĒKABS LAGŪNS (FS Metta, treneris Jānis Goba), RŪDOLFS REINGOLCS (FK Tukums-2000, treneris Artjoms Grudcins), SVETOSLAVS ČUGUNOVS (SK Super Nova, treneris Sergejs Podoļako), MAKSIMS MUZAFAROVS (Riga FC, treneris Vitālijs Astafjevs), SERGEJS VILKOVS (Rīgas Futbola skola, treneris Aleksandrs Stradiņš)

Latvijas Jaunatnes čempionāta laureāti un komandu treneri

LFF Futbola akadēmijas 2017. gada sezona

Latvijas Jaunatnes čempionāts šosezon norisinājās piecās vecuma grupās ar 142 komandu dalību, kas ir jauns čempionāta rekords. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, bet Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni. Šīs sezonas jaunievedums bija Meistarības grupa U-14 vecuma futbolistiem, kas izveidota kā starpposms starp Elites un Attīstības grupām.

Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.

LFF Futbola akadēmija visa gada garumā treniņos, turnīros, mācību-treniņu spēlēs un talantu skatēs pulcējusi valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem. Akadēmijas šīs sezonas pasākumos piedalījās 2002., 2003. un 2004. dzimšanas gada puiši, vecākajiem no kuriem šis bija pēdējais apmācību gads akadēmijā. Tāpat pirmoreiz akadēmijas vēsturē tika organizētas atsevišķas talantu skates meitenēm.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šī ir sestā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija