Pirmdien, 27. novembrī, Bellevue Park Hotel viesnīcas telpās Rīgā norisināsies tradicionālais Latvijas jaunatnes futbola sezonas noslēguma pasākums, kurā tiks godināti aizejošā gada labākie pašmāju jaunatnes futbola klubi, spēlētāji un treneri.

Pasākuma laikā tiks sveiktas visas Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta 2017. gada sezonas vecuma grupās godalgotās vietas izcīnījušās komandas un to treneri, kā arī apbalvoti katras vecuma grupas labākie spēlētāji visās laukuma pozīcijās.

Latvijas Jaunatnes čempionāta laureāti un komandu treneri

Tāpat tiks sveikti aizvadītās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas sezonas izcilnieki – pa 11 labākajiem spēlētājiem visās trīs vecuma grupās.

LFF Futbola akadēmijas 2017. gada sezona

Pasākumā piedalīsies LFF un pašmāju jaunatnes futbola vadības pārstāvji, bet pasākuma programma tiks bagātināta ar dažādiem priekšnesumiem un pārsteigumiem.

Latvijas Jaunatnes čempionāts šosezon norisinājās piecās vecuma grupās ar 142 komandu dalību, kas ir jauns čempionāta rekords. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, bet Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni. Šīs sezonas jaunievedums bija Meistarības grupa U-14 vecuma futbolistiem, kas izveidota kā starpposms starp Elites un Attīstības grupām.

Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.

LFF Futbola akadēmija visa gada garumā treniņos, turnīros, mācību-treniņu spēlēs un talantu skatēs pulcējusi valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem. Akadēmijas šīs sezonas pasākumos piedalījās 2002., 2003. un 2004. dzimšanas gada puiši, vecākajiem no kuriem šis bija pēdējais apmācību gads akadēmijā. Tāpat pirmoreiz akadēmijas vēsturē tika organizētas atsevišķas talantu skates meitenēm.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šī ir sestā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija