Noteikta komanda.lv 1. līgas čempionāta 2017. gada sezonas simboliskā izlase turnīra titulsponsora – sporta preču veikala Komanda – versijā.

Simboliskās izlases sastāvā iekļuvuši trīs čempionvienības Valmiera Glass VIA pārstāvji (Madis Oskars Miķelsons, Mārcis Ērglis un Alvis Dubovs), kā arī trīs futbolisti no sudraba medaļu ieguvējiem FK Progress/AFA Olaine (Marks Bogdanovs, Bogdans Ņesterenko un Vugars Askerovs). Pa vienam spēlētājam simboliskajā izlasē pārstāv FK Tukums 2000/TSS (Toms Aizgrāvis), FK Smiltene/BJSS (Eduards Veģeris), BFC Daugavpils (Ričards Žaldovskis), Grobiņas SC (Devids Dobrecovs) un JDFS Alberts (Mārtiņš Remess).

Simboliskās izlases sastāvs noteikts, apkopojot visu komandu pārstāvniecību sezonas garumā notikušajos mēneša labākā futbolista līdzjutēju balsojumos un laukumā nodemonstrēto individuālo sniegumu.

Marks Bogdanovs šosezon sargāja FK Progress/AFA Olaine komandas vārtus visās 22 spēlēs, tiekot pārspēts 14 reizes, tomēr vēlāk sekojušajās pārspēlēs par vietu Virslīgas čempionātā viņš nepiedalījās. Arī viņa komandas biedrs Bogdans Ņesterenko cementēja Olaines komandas aizsardzību visās 22 spēlēs, pildot vienības kapteiņa pienākumus, ne reizi netiekot nomainīts un gūstot vienus vārtus. Tāpat arī Olaines komandas uzbrukuma līderis Vugars Askerovs sākumsastāvā devās visās spēlēs, gūstot 19 vārtus un ieņemot otro vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Ar 27 precīziem sitieniem rezultatīvākais čempionātā bija Valmiera Glass VIA futbolists Alvis Dubovs, kurš 22 aizvadītajās spēlēs vienreiz pamanījās gūt četrus vārtus, iekrāja divus hat-trick un vēl piecas reizes vienā mačā pretinieku vārtsargus pārspēja divas reizes. No viņa pārstāvētās komandas simboliskajā izlasē iekļuva arī aizsargs Madis Oskars Miķelsons, kurš 22 mačos guva vienus vārtus, un pussargs Mārcis Ērglis, kurš kā vienības kapteinis sākumsastāvā uzsāka visas spēles, tika nomainīts tikai vienreiz, guva četrus vārtus un nenopelnīja nevienu dzelteno kartīti.

Simboliskās izlases aizsardzības līniju veido arī Toms Aizgrāvis no FK Tukums 2000/TSS, kurš 20 mačos guva trīs vārtus, kā arī nopelnīja desmit brīdinājumus un vienu sarkano kartīti, un Eduards Veģeris no FK Smiltene/BJSS, kurš 18 spēlēs izcēlās ar trim brīdinājumiem un vienu noraidījumu. Bronzas medaļniekus BFC Daugavpils izlasē pārstāv Ričards Žaldovskis, kurš ar 20 spēlēs iekrātiem 15 vārtu guvumiem bija ceturtais rezultatīvākais turnīrā, bet no ceturtajā vietā finišējušās Grobiņas SC komandas izlasē iekļauts Devids Dobrecovs, kura kontā 18 vārti 17 mačos un trešā labākā vārtu guvēja gods sacensībās. Visbeidzot, pie vietas simboliskajā izlasē tika arī Mārtiņš Remess no JDFS Alberts, kurš 20 aizvadītajās spēlēs izcēlās ar 13 gūtiem vārtiem.

Kā ziņots, aprīlī par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts Alvis Dubovs no Valmiera Glass VIA komandas, maijā balvu izpelnījās Grobiņas SC vienības pārstāvis Devids Dobrecovs, jūnijā pie lauriem tika Vugars Askerovs no FK Progress/AFA Olaine, par labāko jūlijā iebalsoja Preiļu BJSS pārstāvi Rolandu Putānu, augusta mēneša balvu izpelnījās Ričards Žaldovskis no BFC Daugavpils,  septembrī laurus plūca JDFS Alberts futbolists Mārtiņš Remess, bet oktobrī – Mārcis Ērglis no Valmiera Glass VIA.

Online.lff.lv | komanda.lv 1. līga


Latvijas Futbola federācija