No 20. līdz 24. novembrim Rīgā norisinās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) līmeņa Elite Youth seminārs treneriem, kuru organizē Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK).

Projekta iniciators ir Olimpiskās solidaritātes fonds, kura ietvaros reizi gadā kādā no sporta federācijām tiek organizēts treneru apmācības seminārs. Šogad par tā norises vietu izvēlēta LFF.

Semināra lektors ir Dānijas speciālists Kims Poulsens (Kim Poulsen), kurš pašlaik ir Tanzānijas Futbola federācijas nacionālā futbola attīstības vadītājs. Kā treneris šis speciālists iepriekš vadījis tādas Dānijas komandas kā Silkeborg IF, Viborg FF un AC Horsens, kā arī strādājis ar Tanzānijas nacionālo izlasi.

Nodarbību tēmas iekļauj futbolistu tehnisko, taktisko, fizisko un psiholoģisko sagatavotību, kā arī sociālos faktorus jauniešu futbolā.

Semināra dalībnieku rindas veido A-UEFA Elite Youth programmas studenti un viņu instruktori J. Andrejevs, A. Starkovs, J. Popkovs, A. Karpovs un I. Stepanovs vecākais. Kā ziņots, A-UEFA Elite Youth treneru apmācības programmu LFF ieviesusi ar mērķi paaugstināt profesionālās iemaņas un kvalifikāciju tiem treneriem, kuri ikdienā strādā ar Latvijas jauniešu un reģionālajām futbola izlasēm, kā arī savos klubos pārrauga treniņu procesu jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem.


Latvijas Futbola federācija