Ar neizšķirtu 1:1 (1:1) starp FK Progress/AFA Olaine un FK Metta/Latvijas Universitāte komandām ceturtdien, 16. novembrī, Olainē noslēdzās pirmā pārspēle par tiesībām piedalīties 2018. gada sezonas SynotTip Virslīgas čempionātā.

Jau spēles 7. minūtē viesus no Rīgas vadībā izvirzīja Eduards Emsis, uz ko mājinieki atbildēja ar sava uzbrukuma līdera Vugara Askerova precīzu sitienu pirmā puslaika vidū. Mača turpinājumā rīdzinieki nespēja izmantot teritoriālo pārsvaru, kamēr Olaines futbolisti allaž izskatījās bīstami pretuzbrukumos. Pašā spēles izskaņā par spēli ar roku sarkano kartīti izpelnījās mettiešu futbolists Dāvis Sandis Strods.

 FOTO GALERIJA

 SPĒLES APSKATS

Online.lff.lv | spēles protokols

Abu komandu atbildes spēle pirmdien, 20. novembrī, plkst. 14:00 notiks Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā. Vietu valsts spēcīgākajā futbola līgā nodrošinās uzvarētāji divu spēļu summā.

FK Metta/Latvijas Universitāte pārspēlēs piedalās kā šīs sezonas SynotTip Virslīgas septītās vietas ieguvēji, bet FK Progress/AFA Olaine šādu iespēju ieguva, izcīnot otro vietu komanda.lv 1. līgas čempionātā.

FK Progress/AFA Olaine un FK Metta/Latvijas Universitāte komandas pārspēlēs par vietu Virslīgā tikās arī pērn, kad rīdzinieki divu spēļu summā uzvarēja ar 2:1 (1:1 izbraukumā un 1:0 savā laukumā).

FK Metta/Latvijas Universitāte komanda Virslīgas čempionātā nemainīgi piedalās kopš 2012. gada. Pārspēles par vietas saglabāšanu Virslīgā vienība ir spiesta aizvadīt jau piekto sezonu pēc kārtas.

Kā komanda.lv 1. līgas čempionāta uzvarētāja tiesības piedalīties nākamās sezonas Virslīgas čempionātā izcīnīja Valmiera Glass VIA vienība.


Latvijas Futbola federācija